#839

Antiena su saldžiu imbieriniu slyvų padažu


60 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

500 g ančiukų kulšelių
½ svogūno
1 ekologiško sultinio kubelio
druskos, pipirų
1 baklažano
4–6 šviežių slyvų
Padažui:
2 skiltelių česnako
šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)
gabalėlio šviežio imbiero
kelių šakelių šviežių kalendrų
150 ml terijakio padažo
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
apie 50 g džiovintų slyvų
1 šaukštelio drėgnojo cukraus „Farinas“

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Ančiukų kulšeles pasmulkinkite perpjaudami pusiau.
  2. Mėsą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų.
  3. Sudėkite sultinio kubelį, pjaustytą svogūną. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite apie 35–40 min.
  4. Paruoškite padažą: česnaką, aitriąją papriką, nuluptą imbierą ir kalendras sudėkite į maisto smulkintuvą. Įpilkite terijakio padažo, alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Sudėkite džiovintas slyvas, cukrų ir dar kartą pertrinkite.
  5. Kubeliais supjaustykite baklažaną ir pabarstykite druska.
  6. Išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas.
  7. Keptuvėje apskrudinkite virtą antieną, baklažanus ir slyvas. Supilkite padažą ir pakepkite dar minutę.
  8. Viską sudėkite į kepimo formą ir baikite kepti iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Patiekite su virtais ryžiais.

Video receptą galite pažiūrėti ČIA



IŠBANDYKITE: