#1076

Antiena su kokosų pieno rizotu ir „shiitake“ grybais


40 minučių
2-4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

2 anties krūtinėlių filė
200 g „shiitake“ grybų
200 g BONDUELLE mažų kukurūzų burbuolių arba konservuotų kukurūzų
200 g „arborio“ ryžių
200 g SANTA MARIA kokosų pieno
1 mėlynojo svogūno
1 raudonosios paprikos
100 ml SANTA MARIA terijakio padažo
60 g parmezano arba „Džiugo“ sūrio
30 g šviežios kalendros
20 g garstyčių sėklų
1 šakelės šviežio rozmarino
1 šakelės šviežio čiobrelio
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais, pakepkite keptuvėje ir suberkite „arborio“ ryžius, dar šiek tiek pakepkite ir supilkite kokosų pieną. Ryžius virkite ant silpnos ugnies vis įpildami vandens.
  2. Anties krūtinėlės odą įpjaukite ir pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite oda į apačią sausoje, šaltoje keptuvėje ir statykite ant kaitresnės ugnies. Įdėkite čiobrelio ir rozmarino. Kai apkeps iš abiejų pusių, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ℃, 10 min.
  3. Kol antis keps, pakepkite „shiitake“ grybus ir kukurūzų burbuoles. Užpilkite terijakio padažo ir dar tiek pat vandens. Leiskite nugaruoti.
  4. Ryžiams baigus virti įtarkuokite sūrį ir viską permaišykite. Įdėkite kalendros lapelių.
  5. Lėkštėje serviruokite rizotą, „shiitake“ grybų padažą ir iškeptą antį.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: