top of page

Angelų maistas


Angelų maistas, vmg receptas

10-12 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 120 g miltų

  • 12 baltymų

  • 1 šaukšto vandens

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 250 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

Kremui:

  • 250 g maskarponės

  • 70 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 250 ml plakamosios grietinėlės

  • Spanguolių uogienės, apelsinų uogienės (papuošti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kruopščiai persijokite miltus, geriausiai – kelis kartus.

3. Baltymus plakite kartu su vandeniu, druska ir citrinų sultimis, kol ant paviršiaus susidarys putos, tuomet pradėkite palaipsniui berti DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“.

4. Per sietelį suberkite miltus, viską atsargiai ir greitai sumaišykite – nespauskite, tiesiog mentele tešlą maišykite iš apačios į viršų.

5. Sudėkite tešlą į neteptą ir nebarstytą formą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu.

Naujausi įrašai

bottom of page