- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2019 02 19, 18:30 Cepelinų reidas: kur Vilniuje slepiasi tie tobulieji?
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2018 01 26, 7:50 Tiek mitų begriuvo seniai: neuromokslininkė – apie žaliavalgystę, glitimo netoleravimą ir nevalgius vaikus
TOP 5 RECEPTAI
#1243Anakardžių tortas su ciberžole ir linų sėmenimis
Ingredientai:
Pagrindui:
100 g migdolų
6–7 datulių
1–2 šaukštų apelsinų sulčių
Kremui:
300 g anakardžių
100 ml kokosų aliejaus
1–2 šaukštų agavų sirupo
50 ml apelsinų sulčių
1 šaukšto ciberžolės
1 apelsino žievelės (nutarkuotos)
2 šaukštų linų sėmenų
PARUOšIMO BŪDAS:
- Riešutus užmerkite vandenyje. Geriausiai – per naktį.
- Pagrindui sutrinkite datules ir migdolus, įpilkite apelsinų sulčių.
- Pagrindą sudėkite į 18 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą ir labai gerai suspauskite. Tai galite padaryti stiklinės dugnu.
- Riešutus nusunkite ir sutrinkite trintuvu iki glotnios masės kartu su kokosų aliejumi ir agavų sirupu. Tirštumą reguliuokite apelsinų sultimis.
- Sudėkite likusius produktus, išskyrus linų sėmenis, ir sutrinkite iki glotnios masės. Pabaigoje suberkite linų sėmenis. Viską sumaišykite.
- Supilkite masę į formą ant paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą.
Palikite per naktį. Patiekite papuošę uogomis ir gėlėmis.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/anakardziu-tortas-su-ciberzole-ir-linu-semenimis-sveikinasi-naujasis-verdu-ir-kepu/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 59123 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_COOKIE] => __unam=747347c-16913fcd0f3-d918b44-16; _gid=GA1.2.1061349706.1550818531; _ga=GA1.2.1340071880.1550818531; __gfp_64b=GFN7pZCQoQbLLqTshYKvQ5BUCLPcrplkdimKEDnBAjn.q7 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, deflate [HTTP_UPGRADE_INSECURE_REQUESTS] => 1 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.7,lt;q=0.3 [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.140 Safari/537.36 Edge/17.17134 [HTTP_REFERER] => http://vmgonline.lt/receptu-kategorijos/receptu-kolekcijos/pyragai-desertai/ [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 213.226.180.92 [HTTP_X_REAL_IP] => 213.226.180.92 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550819772.9676 [REQUEST_TIME] => 1550819772 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės