#647

Amžiaus derinys: „Crème brulé“ su kava


Gaminimas 15 min. Kepimas 30 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

300 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštelis tirpios kavos AROMA GOLD

Gaminant tirpią kavą AROMA GOLD granulėmis naudojama speciali freeze-dried (džiovinimo šalčiu) technologija, kurios metu kava yra užšaldoma ypač žemoje temperatūroje, o tada naudojant aukštą slėgį vanduo yra išgarinamas.


60 g smulkaus cukraus
2–3 šaukšteliai smulkaus cukraus pabarstyti
4 kiaušinio trynių
1 šaukštelis tirpios kavos AROMA GOLD

Gaminant tirpią kavą AROMA GOLD granulėmis naudojama speciali freeze-dried (džiovinimo šalčiu) technologija, kurios metu kava yra užšaldoma ypač žemoje temperatūroje, o tada naudojant aukštą slėgį vanduo yra išgarinamas.


60 g smulkaus cukraus
2–3 šaukšteliai smulkaus cukraus pabarstyti
4 kiaušinio trynių
300 ml plakamosios grietinėlės

PARUOšIMO BŪDAS:

Kas gali būti geriau nei „crème brulé“? Tik „crème brulé“ su kava!

1. Grietinėlę užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 1–2 min. Į karštą grietinėlę suberkite tirpią kavą AROMA GOLD, išmaišykite.

2.Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Vėl užvirinkite grietinėlę, plona srovele supilkite ją į kiaušinių plakinį. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite. Supilstykite į  keturias karščiui atsparias formeles, užpildydami maždaug du trečdalius jų tūrio.

3.Formeles sudėkite į skardą su aukštais kraštais. Įpilkite karšto vandens, kad indelius apsemtų maždaug iki pusės. Kepkite iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite.

4.Prieš patiekdami kremo paviršių pabarstykite plonu cukraus sluoksniu ir apdeginkite virtuviniu liepsnosvaidžiu. Ant viršaus turi susidaryti traški karamelinė plutelė.



IŠBANDYKITE: