- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 24, 15:00 Paprastas triukas, kurį privalo žinoti visi avokadų ir gvakamolės skanautojai
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
- 2018 04 25, 15:00 Aukso vertės patarimai šaltibarščius pakylės į naują lygį: juos gaminsite geriausiai 100 km spinduliu
- 2018 04 20, 7:50 Giedrius Masalskis: kodėl jis retai eina į restoranus, o užsukęs į maisto prekių parduotuvę nori verkti
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
TOP 5 RECEPTAI
#647Amžiaus derinys: „Crème brulé“ su kava
Ingredientai:
300 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštelis tirpios kavos AROMA GOLDGaminant tirpią kavą AROMA GOLD granulėmis naudojama speciali freeze-dried (džiovinimo šalčiu) technologija, kurios metu kava yra užšaldoma ypač žemoje temperatūroje, o tada naudojant aukštą slėgį vanduo yra išgarinamas.
60 g smulkaus cukraus
2–3 šaukšteliai smulkaus cukraus pabarstyti
4 kiaušinio trynių
PARUOšIMO BŪDAS:
Kas gali būti geriau nei „crème brulé“? Tik „crème brulé“ su kava!
1. Grietinėlę užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 1–2 min. Į karštą grietinėlę suberkite tirpią kavą AROMA GOLD, išmaišykite.
2.Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Vėl užvirinkite grietinėlę, plona srovele supilkite ją į kiaušinių plakinį. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite. Supilstykite į keturias karščiui atsparias formeles, užpildydami maždaug du trečdalius jų tūrio.
3.Formeles sudėkite į skardą su aukštais kraštais. Įpilkite karšto vandens, kad indelius apsemtų maždaug iki pusės. Kepkite iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite.
4.Prieš patiekdami kremo paviršių pabarstykite plonu cukraus sluoksniu ir apdeginkite virtuviniu liepsnosvaidžiu. Ant viršaus turi susidaryti traški karamelinė plutelė.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/amziaus-derinys-creme-brule-su-kava/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 38908 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Thu, 18 Jan 2018 19:42:37 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.80.123.20 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.80.123.20 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524733962.013 [REQUEST_TIME] => 1524733962 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai