#1282

AJOLI padažas


45 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

2 jaunų česnako galvučių
250 g alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio neaštrių garstyčių
1⁄2 citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Šviežių daržovių pa ek (agurkai, ridikėliai, paprikos, morkos, salierų s ebai, salotų lapai)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Česnako galveles kepkite orkaitėje, kol suminkštės, apie 45 min. Kai atvės, išspauskite česnako skiltelių minkštimą.

2. Sudėkite česnaką, aliejų ir garstyčias į plakimo indą. Plakite, kol padažas sutirštės – iš pradžių laikydami plaktuvo kotą labai žemai, o kai padas pradės tirštė , galima palengva kelti trintuvo kotą.

3. Paskaninkite citrinos sultimis ir druska. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.



IŠBANDYKITE: