4 asm.
Gaminimas 45 min.
Reikia:
2 jaunų česnako galvučių
250 g alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio neaštrių garstyčių
1⁄2 citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Šviežių daržovių patiekti (agurkai, ridikėliai, paprikos, morkos, salierų stiebai, salotų lapai)
1. Česnako galveles kepkite orkaitėje, kol suminkštės, apie 45 min. Kai atvės, išspauskite česnako skiltelių minkštimą.
2. Sudėkite česnaką, aliejų ir garstyčias į plakimo indą. Plakite, kol padažas sutirštės – iš pradžių laikydami plaktuvo kotą labai žemai, o kai padas pradės tirštė , galima palengva kelti trintuvo kotą.
3. Paskaninkite citrinos sultimis ir druska. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.