top of page

Aitriosios paprikos sriuba - troškinys su kukurūzais


Reikia:

  • 1 saldžiosios paprikos

  • 1 stiklinės virtų arba konservuotų lęšių

  • 1 stiklinės virtų arba konservuotų pupelių

  • 1 stiklinės konservuotų kukurūzų

  • 2 skardinių (po 400 g) nuluptų pomidorų savo sultyse

  • 4 stiklinių vandens arba daržovių nuoviro

  • 1 kriaušės

  • 1 nubraukto šaukštelio aitriosios paprikos

  • 1 nubraukto šaukštelio druskos

  • 1 šaukštas citrinos sulčių

  • Po šaukštelį džiovinto raudonėlio, mairūno, baziliko

  • 3 skiltelių česnako

  • 10 cm ilgio poro gabaliuko

  • 1 vidutinio dydžio svogūno

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 400 g maltos jautienos


1. Troškintuve storu dugnu pakaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir nuolatos maišydami ją pakepkite.

2. Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, porą – plonais griežinėliais, susmulkinkite česnakus. Daržoves suberkite į mėsą ir kepkite kartu.

3. Pomidorus susmulkinkite. Supilkite juos į troškintuvą, taip pat supilkite vandenį arba daržovių nuovirą, citrinos sultis, sudėkite lęšius, pupeles, kukurūzus.

4. Nulupkite ir supjaustykite kriaušę, suberkite ją į troškinį.

5. Troškinkite apie valandą. Suberkite prieskonius ir troškinkite dar apie pusvalandį. Jeigu reikės, įpilkite dar truputį vandens dėl norimos konsistencijos. Patiekite su tarkuotu kietuoju sūriu, taip pat galite įdėti grietinės.

6. Patiekite su kalendromis ir svogūnų laiškais.

Naujausi įrašai

bottom of page