#654

Aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais pagardinti apelsinai


20 minučių
0,5 l
Lengvas

Ingredientai:

1,2 kg apelsinų
10–15 g šviežių aitriųjų paprikų (1 aitrioji paprika)
20 SANTA MARIA kvapiųjų pipirų žirnelių

Dedami į žuvies ir mėsos sriubas ir konservus. Tinka gardinti mėsos ir vegetariškus patiekalus. Kvapieji pipirai įdomų skonį suteikia desertams ir kepiniams.


100 ml vandens
100 g medaus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nulupkite pusę apelsinų ir juos supjaustykite.

2. Iš likusių apelsinų išspauskite sultis, išimkite sėklas.

3. Išvalykite sėklas iš aitriosios paprikos ir supjaustykite ją smulkiais gabaliukais.

4. Užvirinkite apelsinų sultis, vandenį ir cukrų, suberkite kvapiuosius pipirus. Virkite tol, kol marinato kiekis sumažės per pusę.

5. Dėkite pjaustytus apelsinų gabaliukus pakaitomis su smulkinta aitriąja paprika, o ant viršaus užpilkite marinatą.



IŠBANDYKITE: