#1545

Airiška sodos duona


65 min.
8-10 asm.
Lengvas

Ingredientai:

420 g KAUNO GRŪDAI viso grūdo kvietinių miltų
1 nubraukto šaukšto druskos
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukštelio sodos
2 šaukštelių kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
350 ml natūralaus jogurto
Miltų (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1.     Duonai suberkite KAUNO GRŪDAI viso grūdo kvietinius miltus, druską, cukrų, sodą ir kepimo miltelius į trintuvo indą, sudėkite šalto sviesto gabaliukus ir sutrinkite.

2.     Sudėkite mišinį į dubenį, supilkite jogurtą ir išminkykite tešlą.

3.     Padarykite rutulį, pabarstykite miltais iš viršaus, įpjaukite viršų kryžmai.

4.     Šaukite į įkaitintą iki 195 °C orkaitę. Kepkite 50 min. 

Daugiau duonos receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found