#762

Aguonų vyniotinis


3 valandos
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Įmaišalui:
30 g šviežių mielių
50 ml vandens
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas miltų
 
Tešlai:
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 ml šilto pieno
50 g ištirpinto sviesto
450 g miltų (~ 3 stiklinės)
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
 
Įdarui:
250 g ALVO aguoninio kepinių įdaro
2 kiaušiniai
50 g sviesto
Kiaušinio patepti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles, vandenį, cukrų ir miltus, skirtus įmaišalui, sumaišykite ir palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų. Po to sudėkite visus likusius produktus, skirtus tešlai, ir gerai išminkykite. Palikite, kad išaugtų – maždaug 40 min.

2. Įdarui viską sumaišykite.

3. Tešlą padalinkite į tris dalis ir iškočiokite stačiakampius. Kiekvieno viduryje dėkite aukštą įdaro juostą. Kiekvieną stačiakampį suvyniokite. Dėkite juos vienas šalia kito į pailgą kepimo formą. Uždenkite servetėle ir palikite augti valandai.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Vyniotinį patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 45–50 min.



IŠBANDYKITE: