#765

Aguonų keksas


1 valanda 15 minučių
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

100 g sviesto
100 g rudojo cukraus
120 g skysto medaus
50 g ALVO cukruotų spanguolių
100 g ALVO graikinių riešutų
50 g ALVO migdolų
5 kiaušiniai
100 g sutarkuoto juodojo šokolado
150 g miltų
250 g ALVO aguoninio kepinių įdaro

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Verdančiu vandeniu užpilkite ALVO aguoninį kepinių įdarą. Palaikykite 5 min., nukoškite.

2. Sviestą išplakite kartu su cukrumi, po vieną nuolatos maišydami dėkite trynius. Sudėkite aguonas, medų, šokoladą, ALVO cukrintas spanguoles ir riešutus, miltus. Išmaišykite.

3. Išplakite baltymus, dalį baltymų sumaišykite su aguonų mase, po to dar įdėkite kelis šaukštus baltymų, vėl išmaišykite, galiausiai sumaišykite su likusiais baltymais. Atsargiai sukrėskite tešlą į formą ir kepkite 180 °C apie valandą.

4. Iš pradžių aušinkite formoje, po to – ant grotelių.



IŠBANDYKITE: