#1708

„Aebleskiver“ – daniškos spurgos su obuoliais


40 min.
8 asm.
Lengvas

Ingredientai:

1 obuolio
3 kiaušinių
50 g cukraus
150 g neriebios grietinės
2 šaukštelių kepimo miltelių
150 g miltų
1 šaukšto aliejaus (keptuvei patepti)
Miltelinio cukraus (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir grietine. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, išmaišykite.
  3. Įkaitinkite keptuvę. Patepkite aliejumi. Šaukštu dėkite tešlą į įdubimus, į vidų po kelis gabaliukus obuolio ir kepkite iš visų pusių, vartydami spurgas mediniu iešmeliu.
  4. Ataušusias spurgas pabarstykite milteliniu cukrumi.

Daugiau skanių ir jaukių patiekalų receptų rasite naujausiame žurnalo  „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found