top of page

À la „lašiša“


À la „lašiša“, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

1-2 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 24 val.


Reikia:

  • 3 morkų

  • ½ stiklinės vandens

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 2 šaukšto sojų padažo

  • Žiupsnelio žuvies prieskonių

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2 „nori“ lapų

  • ½ šaukštelio dūmų kondensato arba maltos rūkytos paprikos

  • Žiupsnelio druskos

1. Morkas išvirkite arba paruoškite garuose. Virtas morkas nulupkite ir išilgai supjaustykite 1–1,5 mm juostelėmis.

2. Į maisto smulkintuvą supilkite vandenį, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sojų padažą, suberkite žuvies prieskonius, juoduosius pipirus, sukarpytus „nori“ lapus, maltą rūkytą papriką ir druską.

3. Maišytuve esančius produktus gerai suplakite. Paruoštas morkas nakčiai užpilkite marinatu.

4. Taip marinuotomis morkomis galite gardinti sumuštinius, makaronus, salotas ar kitus patiekalus.

Naujausi įrašai

bottom of page