#1278

Kišo krepšeliai


1 val. 15 min.
8-10 vnt.
Vidutinis

Ingredientai:

200 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g bulvių
70 g pievagrybių
Didelės saujos špinatų
150 g tvirto tofu
70 g anakardžių riešutų
2 šaukštų neaktyvių mielių dribsnių
1 šaukštelio druskos
Kelių šviežių baziliko lapų
1/2 stiklinės vandens
1 nedidelio pomidoro
1 didelio svogūno
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
70 g vyšninių pomidoriukų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Atitirpinkite šaldytą sluoksniuotą tešlą ir šiek tiek ją pakočiokite, kad būtų plonesnė. Padėję ant tešlos apvalią formelę aplink ją išpjaukite reikiamo dydžio apskritimus ir jais išklokite mažas pyragėlių formeles.

2. Į garintuvą sudėkite nuskustas nedideliais kubeliais supjaustytas bulves. Jei bulvės šviežios, užtenka jas gerai nuplauti. Ten pat dėkite smulkintus pievagrybius ir garinkite 5–10 min. Iki garinimo pabaigos likus minutei, į garintuvą dėkite ir smulkintus špinatus.

3. Kol daržovės garinamos, į maisto smulkintuvą sudėkite tofu, anakardžius, neaktyvius mielių dribsnius, druską, baziliko lapus, įpilkite 1/2 stiklinės vandens ir viską gerai sumalkite iki vientisos kreminės masės.

4. Į paruoštą masę smulkiai įpjaustykite pomidorą, sudėkite garintas daržoves ir viską gerai išmaišykite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite nedideliame kiekyje aliejaus, kol karamelizuosis.

5. Į tešla išklotas formeles berikite karamelizuotus svogūnus ir pilkite paruoštą tofu bei daržovių masę.

6. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. Ištraukę tešlos krepšelius dekoruokite juos perpus perpjautais vyšniniais pomidoriukais ir kepkite orkaitėje dar 10 min. Iškeptus kišo krepšelius puoškite šviežiais baziliko lapais.



IŠBANDYKITE: