naujienos Naujienos

Pusryčiams – karšti sumuštiniai! Dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę šį pusryčių pasirinkimą leis atrasti iš naujo

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2019-04-29, 7:50


Sumuštinis – vienas įprasčiausių pusryčių pasirinkimų, daugeliui galbūt netgi atsibodęs. Bet sumuštinis tuo ir ypatingas: būdamas toks paprastas patiekalas, jis nepažįsta vaizduotės ribų. Siūlome atrasti naujų ir nepaprastai gardžių jo variacijų iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Norintiems ryte pabusti Prancūzijoje, verta sumuštiniams naudoti kruasanus. Paryžiumi kvepiantys kepti kruasanai pagal Alfą leis dieną pradėti kiek prabangiau – ir kodėl gi ne? Kaip pataria pats Alfas, šiems sumuštiniams puikiai tiks vakarykščiai vištienos krūtinėlės likučiai, o kartu idealiai derės mocarela, pomidorai ir agurkai. Nuostabiai tiktų ir šlakelis medaus.

Ryte skubantiems reikėtų išbandyti Agnės receptą. Be to, jos sumuštinis – sotus energijos užtaisas visai dienai. O jei su sumuštiniu patiekiamą naminį majonezą dar pasiruošite iš anksto, pusryčius ryte pagaminsite per porą minučių.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Apkepti kruasanai su mocarela ir vištiena pagal Alfą (4–6 asmenims)

Jums reikės:

6 kruasanų

3 pomidorų

200 g keptos vištienos

200 g mocarelos

kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

1 šaukšto sviesto

50 g medaus

šviežių agurkų, alyvuogių ir špinatų lapelių (garnyrui)

  1. Kepimo formą patepkite sviestu.
  2. Kruasanus perpjaukite išilgai.
  3. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, vištieną ir mocarelą suplėšykite smulkiais gabaliukais.
  4. Kruasanus užpildykite pomidorais, vištiena bei mocarela ir išdėliokite kepimo formoje.
  5. Apšlakstykite medumi, apibarstykite kietuoju sūriu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes.
  6. Agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis ir patiekite prie kruasanų, apibarstykite alyvuogėmis ir žalumynais.

Luko Griciaus nuotr.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Karštas sumuštinis su naminiu majonezu pagal Agnę (1-2 asmenims)

Jums reikės:

Majonezui:

1 skiltelės česnako

2 kiaušinių trynių

1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių

1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių

120 ml rafinuoto aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų)

druskos, juodųjų pipirų

  1. Smulkiai sukapokite arba sutrinkite česnaką. Įberkite druskos ir pipirų.
  2. Sudėkite trynius, garstyčias ir įspauskite citrinos sulčių.
  3. Nuolatos plakdami po truputį į bendrą masę lašinkite aliejų.
  4. Plakite, kol supilsite visą aliejų ir turėsite vientisą kreminę konsistenciją.

Sumuštiniui:

kelių riekelių duonos

1 raudonojo svogūno

1 saujos špinatų

kelių griežinėlių saliamio

šlakelio alyvuogių aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

kelių šaukštų naminio majonezo

keptų bulvyčių (pagal skonį)

  1. Duoną paskrudinkite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Svogūnus apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus.
  4. Įberkite druskos, pipirų, nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite špinatus.
  5. Ant skrudintos duonos sudėkite svogūnus ir špinatus, saliamį ir užpilkite majonezo.
  6. Patiekite su keptomis bulvytėmis.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.

Taip pat skaitykite:

Karštų sumuštinių tema: tobulas skonis per 15 minučių (receptas)


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: