naujienos Naujienos

Vafliai ar čirviniai blynai? Šios dvi pusryčių variacijos pagal Alfą ir Agnę suteiks įkvėpimo visai dienai (receptai)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Luko Griciaus nuotr., 2019-01-21, 7:50


Agitacijas valgyti pusryčius ir priminimus, kad tai – svarbiausias dienos valgymas, girdime nuolatos. Jei nusibodo kiekvieną rytą kramsnoti sumuštinius, virtis košes ar šaukštu kabinti jogurtus, siūlome atrasti naujų ir nepaprastai gardžių idėjų iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Kaip ir galima tikėtis iš stebinti ir eksperimentuoti mėgstančio Alfo, jo pusryčių lėkštėje susitinka netikėta kompanija. Sluoksniuotos tešlos vaflius jis gardina pelėsiniu sūriu ir mangais. Sakysite, kad tokia dienos pradžia skamba labai prabangiai? O kodėl gi ne? Be to, kaip sako pats Alfas, toks patiekalas gali tapti ir puikiu užkandžiu vakare prie vyno ar šampano.

Jei norite prisiminti vaikystę ir kepamų čirvinių blynų aromatą, išbandykite Agnės receptą. Čia, rodos, tokio paprasto ir visiems pažįstamo patiekalo skonį pakeis specialus padažas iš grietinės, mangų ir pasiflorų. Tokie pusryčiai įkraus geros nuotaikos visai dienai.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Sluoksniuotos tešlos vafliai su pelėsiniu sūriu ir mangais pagal Alfą (4 asmenims)

Jums reikės:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos

100 g rokforo sūrio

1 mango

100 g aviečių arba gervuogių

labai smulkių žalumynų arba daigų (papuošti)

  1. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, kad tilptų į vaflinę.
  2. Kepkite tešlos kvadratėlius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus.
  3. Patiekite juos apibarstę trupintu rokforo sūriu ir uogomis.
  4. Iš mango išskobkite rutuliukus naudodami specialų šaukštelį arba supjaustykite smulkiais kubeliais. Papuoškite žalumynais.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Čirviniai blynai pagal Agnę (4 asmenims)

Jums reikės:

3 kiaušinių

2 šaukštų cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

200 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

125 g lydyto sviesto

100 ml pieno

Padažui:

150 g grietinės

1 mango

kelių šviežių pasiflorų arba 1 šaukšto pasiflorų sirupo

  1. Kambario temperatūros kiaušinius plakikliu suplakite su cukrumi.
  2. Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
  3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Po truputį supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.
  4. Gerai išmaišykite ir kepkite vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus.
  5. Paruoškite padažą: mangą nulupkite ir jo minkštimą sutrinkite su grietine.
  6. Pasiflorų minkštimą įmaišykite į padažą arba tiesiog sudėkite ant viršaus.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: