naujienos Naujienos

Puola gripas? Štai produktų sąrašas, kurie turėtų atsidurti jūsų pirkinių krepšelyje

VMGonline.lt, 2018-02-20, 18:30


Beprecedentei gripo epidemijai siautėjant vis labiau, skubame į pagalbą su pirmosios pagalbos sąrašu sergantiesiems. Jame – maisto produktai (nosinaitėmis pasirūpinsite patys), kurie palengvins kančias, o norintiems apsisaugoti nuo virusų taps gynybine priemone. Kaip sakoma, atsarga gėdos nedaro! Ypač jei kalbame apie savo brangiausiąją sveikatą.

Medus švelnina kosulį ir gerklės skausmą. Svarbu įsidėmėti, kad aukštoje temperatūroje jis praranda gydomąsias savybes, tad jo nereikėtų skubėti įmaišyti į arbatą. Ištirpinus medų aukštesnėje nei 35 laipsnių temperatūroje, jame gaminasi kancerogenas oksimetilfurfurolas, tad verčiau medų kabinkite šaukšteliu.

Stocksnap.io

Česnake esantis alicinas yra tas karys, kuris nugali visus virusus, grybelius ir bakterijas. Ar kada pagalvojote, kad česnaką galima ne tik valgyti, bet ir pasidėti šalia lovos? Skiltelės pravers visai ne vampyrams atbaidyti, bet orui dezinfekuoti. Be to, užkirs kelią pakartotinam infekcijos patekimui į nosiaryklę.

citrina

Malpigijos, kitaip vadinamos acerola, sultys žinomos dėl įspūdingo kiekio vitamino C (askorbo rūgšties). Per dieną vyrams jo reikia 90 mg, moterų kasdienė norma yra 75 mg. Acerolos vaisiai turi didžiausią vitamino C kiekį, jo net 30 kartų daugiau nei citrinose. 100 ml sulčių yra 1000 mg natūralaus vitamino C, kas sudaro 1250 % vitamino C RMV (*referencinė maistinė vertė suaugusiajam).

imbieras

Imbieras apsaugo nuo ligų, infekcijų, stiprina imuninę sistemą, gerina apetitą, aktyvina virškinimo sistemos veiklą, mažiną pykinimą. Imbierą vartoti yra pačių įvairiausių būdų: imbierinės arbatos, nealkoholinis imbierinis vynas, imbiero gabalėliai cukruje, imbiero ir citrinų sulčių šotai… Jei ieškote lietuviško atitikmens – išbandykite krienus.

Verdu-peku_9_1_-218_3 jogurtas

Jogurtas arba kefyras, nes jame yra gerųjų bakterijų, kurios padeda palaikyti gerą žarnyno veiklą. Jos padeda kovoti su infekcijas sukeliančiomis bakterijomis.

paprika

Raudonoji paprika. Puodelyje smulkintos raudonos saldžiosios paprikos galime aptikti triskart daugiau vitamino C nei tokiame pat kiekyje apelsinų (net 190 mg). Žalia saldžioji paprika neatsilieka – joje yra 120 mg vitamino C.

mėlynės

Mėlynės. Jas daugelis žino kaip akių sveikatos gerintojas, tačiau tai dar ne viskas. Šios miško uogos yra natūralus antibiotikas. Šaltuoju sezonu naudokite šaldytas, valgykite anksčiau virtas uogienes arba vartokite lapų nuovirą.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: