naujienos Naujienos

Prancūzų kalbos pamokėlė: kaip nenusilaužus liežuvio ištarti 10 klasikinių desertų pavadinimus

VMGonline.lt, 2019-01-24, 18:30


Kad kruasaną pavadintų „kroisantu“, kepyklėlėje beišgirsi retai. Tačiau prancūzai siūlo daug daugiau ir paprastų, ir įmantrių desertų, kurie privers sviestinius ragelius bent trumpam pamiršti. Tik kadangi šios virtuvės pavadinimai dažnai yra įmantrūs, verta įsitikinti, kad mokate pateiktus 10 desertų ištarti teisingai. O tuomet beliks desertus išbandyti ir patvirtinti faktą, kad prancūzai nuo jų išties nestorėja.

Madeleine. Knygų mylėtojai tikrai atpažins šį pyragaitį, tačiau rekomenduojame paragauti visiems. Išmeskite pirmąją „e“ raidę, ir tarkite „Madlenos“ pyragaitis.

Parfait. Norėdami užsisakyti įmantrų šaltą desertą, patiekiamą aukštoje taurėje, sakykite „parfė“.

Parfė. Unsplash.com nuotr.

Chouquette. Tai šoketai – šiek tiek panašūs į eklerus, lengvi ir burnoje tirpstantys rutuliukai, pabarstyti perliniu cukrumi. Ar sustotumėte po vieno?

Profiteroles. Plikyti pyragaičiai su grietinėle ir šokoladu arba kitaip „profitroliai“ – neatsilaikysite!

Profitroliai. Pixabay.com nuotr.

Clafoutis. Norėdami paprašyti šio klasikinio pyrago su vyšniomis, tarkite „klafutis“.

Flan. Jei patinka krembriulė, patiks ir „flanas“, nes šiam desertui taip pat reikia daug kiaušinių, nepakenks ir karamelė.

Flanas. Julės Jankauskaitės nuotr.

Beignet. Šį kepinį norėtųsi palyginti su lietuviškais žagarėliais arba spurgomis, o skambėtų jis kaip „benjė“ – vien švelnūs prancūziški garsai.

Croquembouche. Prancūzijos desertų pasididžiavimą reikėtų vadinti  „krokembušu“. Pasiruoškite iš plikytų pyragaičių pastatytai ir karamele sulipdytai piramidei.

Krokembušas. Pixabay.com nuotr.

Gateau. Sakoma, šis tortas daromas, kai norima padaryti įspūdį. Ir raidžių įspūdingai daug, bet visgi paskutinės trys tariasi kaip paprasčiausia „o“ – „gato“.

Brioche. Kruasanus pažįstame visi, o ar ragavote sviestinės bandelės  „brijošės“? Neretai parduodamos su įvairias įdarais.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: