Kaip iškepti labai sultingą ir burnoje tiesiog tirpstantį viščiuką, kuris patiktų visai šeimai ir tiktų patiekti ne tik ant kasdienio, bet ir ant šventinio stalo? Alfo receptas nustebins, sužavės ir taps šeimos, o gal ir visos giminės favoritu.
Kiekvieną sekmadienį jūsų dėmesio laukia laida, kurioje Alfas dalinasi idėjomis lengvų ir labai greitai pagaminamų patiekalų receptų, kurių sudėtyje yra tik 3 arba 4 pagrindiniai ingredientai, o jeigu prireiks, kitus tikrai rasite savo namuose.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Sultingam viščiukui su ryžių garnyru paruošti reikia:
1 kg BEST BUTCHER lėtai virto viščiuko broilerio
70 g WELL DONE šviežių špinatų
1 stiklinės ryžių (kiekį galite derinti pagal save, tačiau ryžių ir vandens santykis turėtų būti 1:2)
2–3 saldžiarūgščių obuolių
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 šaukštelių baltojo vyno acto
1. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite BEST BUTCHER lėtai virtą viščiuko broilerį ir visus pakuotėje esančius drebučius. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min.
2. Ryžius kelis kartus perplaukite po šaltu vandeniu. Tada pripilkite vandens į puodą, pasūdykite, uždenkite dangčiu. Virkite apie 15 min.
3. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Ant lentelės išsidėliokite WELL DONE šviežių špinatų.
5. Į skardą su viščiuku dėkite obuolius ir kepkite dar 15 min.
6. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir berkite ryžius, juodųjų pipirų, pilkite baltojo vyno acto. Viską išmaišykite, suberkite špinatus ir lengvai pakepinkite.
7. Viščiuką išimkite iš orkaitės ir apliekite skardoje esančiomis sultimis.
8. Į keptuvę su ryžiais dėkite dalį apkepusių obuolių ir pilkite šiek tiek kepimo metu susidariusių sulčių. Maišydami pakepinkite.
9. Į lėkštę dėkite ryžius ir vištieną, nepamirškite aplieti gardžiomis, ir aromatingomis sultimis.
#BESTBUTCHER