naujienos Naujienos

Populiariame sostinės rajone pradeda veikti naujas gatvės turgus – vilios aštrių skonių ir kulinarinio kino mėgėjus

Auksė Podolskytė, Vitos Marijos Murėnaitės nuotr., 2018-08-17, 14:30


Pastaruoju metu Vilniaus turgūs išgyvena renesansą. Vieni kuriasi, kiti atsinaujina – ilgina darbo laiką, rengia vakarėlius, organizuoja kitas veiklas. Tokiu aktyviu metu Halės turgaus pašonėje iškyla dar vienas žaidėjas – „Turgus 2.0“.

Kaip teigia idėjos sumanytojai – Dominykas Čečkauskas, užkandinės „Keulė rūke“ įkūrėjas ir bendraturtis, ir Darius Kupliauskas, vienas „Open Kitchen“ įkūrėjų – naujajame projekte bursis prekeiviai, kurių kasdien veikiančiuose turguose nebūna, todėl „Turgus 2.0“ vilios unikalia pasiūla. Čia bus galima įsigyti vietinių ūkininkų produkcijos, paragauti įvairių pasaulio virtuvių ir, žinoma, gatvės maisto.

Organizatoriai skatins dalyvius bendradarbiauti – sieks, kad kiekvienam renginiui ūkininkai kartu su maisto vagonėlių ar vietoje veikiančių kavinukių šefais kurtų specialius patiekalus. „Mūsų tikslas nėra kažkuo išsiskirti. Norime burti bendruomenę iš Halės turgaus prekeivių, kavinių, aplink esančių restoranėlių ir kartu įtraukti ūkininkus bei maistininkus, kurie netelpa į įprasto turgaus rėmus, t. y. nevažiuoja prekiauti kasdien. Klientą patrauks ne kaina, o asortimentas, idėja ir vaibas“, – pasakoja D. Čečkauskas.

Kiekvienas sekmadieninis turgus bus tarsi teminis festivalis. Pirmajame dėmesys skiriamas aštrumui. Pagal temą pasirenkami dalyviai, dėliojama programa. Todėl, pavyzdžiui, į turgaus atidarymą atvyks ūkininkė, turinti gausiausią aitriųjų pipirų asortimentą šalyje, bei bus rengiamos šio produkto valgymo varžybos.

Svarbi „Turgaus 2.0“ dalis – kulinarinis kinas. Kiekvieną sekmadienį vilniečiai bei miesto svečiai galės susėsti prie bendro ekrano po atviru dangumi. Filmus renginiui skolina festivalis „Kino pavasaris“.

Per atidarymą bus rodomas dokumentinis filmas „Atrandant Gastoną“ („Finding Gaston“, 2014), supažindinsiantis su ne vienerius metus populiaria Peru virtuve ir šioje šalyje šlovinamu šefu Gastónu Acurio. Per ateityje vyksiantį mėsai dedikuotą sekmadienį žiūrovai išvys filmą „Steiko (r)evoliucija“ („Steak (R)evolution“, 2014).

Be maisto ir kino seansų turguje vyks gyvo garso koncertai. Prie projekto prisideda priešais turgų įsikūrusio „Love bar“ savininkas Vilius Kadūnas su komanda – jie rūpinasi muzikine programa. Todėl atidarymo dieną Pylimo gatvėje skambės šiame bare jau koncertavusių „Lakeside Culture“ analoginių sintezatorių garsai.

„Senas geras naujas“ – taip kviečia šalia seniausiojo Vilniaus turgaus atsirandantis naujokas. Gatvės turgus startuoja paskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 26 d. Planuojama, kad jis veiks kiekvieną sekmadienį nuo 11 val. iki vidurnakčio. Turgaus sezonas truks iki rugsėjo pabaigos.

Daugiau informacijos ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: