naujienos Naujienos

Po sočių Velykų: pavasariškai gaivios ir lengvos salotos (receptas)

VMGonline.lt, 2019-04-23, 18:30


Nebandysime paneigti, kad susėdus prie stalo, Velykų patiekalai tikrai džiugina. Ir visgi šiokį tokį sunkumo jausmą jie palieka, tad pasibaigus šventėms, laikas grįžti į ritmą. Siūlome tai padaryti itin skaniai su receptu iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga. Tikėtina, kad gardžios salotos su tokiais ingredientais kaip arbūzas, kriaušės, rikotos sūris, špinatai ir dar šis tas, taps absoliučiu pavasario hitu. O juk ir maudymosi sezonas jau ne už kalnų.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

GAIVIOS SALOTOS SU ARBŪZU, RIKOTOS SŪRIU, KRIAUŠĖMIS, ŠPINATŲ LAPAIS IR KEDRINĖMIS PINIJOMIS (4 asm.)

Jums reikės:

3 didelių kriaušių

50glydyto sviesto

2 šaukštelių rudojo cukraus

apie 500 g arbūzo minkštimo

200 g rikotos sūrio

30gskrudintų lazdynų riešutų

50 g skrudintų kedrinių pinijų

100 g špinatų

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

4šaukštų balzaminio acto kremo

žiupsnelio druskos

  1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su sviestu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  2. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
  3. Maisto smulkintuvu sutrinkite rikotą ir lazdynų riešutus.
  4. Į pasirinktas lėkštes įpilkite balzaminio acto kremo.
  5. Ant balzaminio acto kremo išdėliokite kubeliais pjaustytą arbūzą, špinatus ir kedrų riešutus. Uždėkite paruoštos rikotos masės, keptų kriaušių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: