top of page

„Peri Peri“: vištiena su geros nuotaikos prieskoniu

„Peri Peri“ (portugališkai pẽri pẽri, tariama piri piri) yra pirmiausia pipiro, afrikietiško prieskonio, kurį pirmieji vištienos marinavimui pradėjo naudoti portugalai, pavadinimas. Restorano kūrėjai jį parinko ne atsitiktinai: portugališka virtuvė, vištienos patiekalai, aštrūs padažai ir višta, kuri peri kiaušinius – puiki kombinacija restoranui su idėja, kurio simboliu ir tapo ta perinti vištytė.

Šis restoranas pirmiausia yra šeimos restoranas ir gamina tai, kas patinka visiems: nuo pačių mažiausių ir linksmiausių iki vyriausių ir išmintingiausių – vištieną. Ši mėsa pastaruosius metus yra pati madingiausia, perkamiausia ir dažniausiai atsidurianti ant šefų darbo stalo. Nenuostabu, juk vištiena pasižymi puikiomis maistinėmis savybėmis, yra soti, tinkama sportuojantiems, ją lengva paruošti, yra daugybė šiai mėsai skirtų receptų ir jų variacijų, tad neatsibosta nei gaminti, nei ragauti. Kad ir kokios tendencijos vyrauja pasaulyje, Lietuva būtent vištienos restorano iki šiol dar neturėjo, iki kol prieš kelias dienas atsidarė „Peri Peri“.

(Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


Atidarymas irgi toks, kurio dar niekas Lietuvoje nematė – be fanfarų, koncerto ar nuolaidų maistui, tačiau su mintimi gauti pastabų ar pagyrų. „Soft opening“ idėja ir yra tokia, kad vietoje fejerverkų klientams tiekiamas skanus, kruopščiai gaminamas maistas, tikimasi sulaukti jų nuomonės ir komentarų. Restorano personalas fiksuoja kiekvieną detalę, atsižvelgia į norus ar pastabas ir atitinkamai reaguoja. Tuo „Peri Peri“ drįsta sakyti, kad išsiskiria iš kitų – svarbus ne tik patiekalas, bet ir juo perteikiama emocija.

(Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


(Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


Geros emocijos restorane sukeliamos ne vienu būdu. Pirmiausia jau prie pat durų svečius pasitinka simbolinė vištytė didelėmis išsprogusiomis akimis. Atsivertus meniu, ši višta niekur nedingsta, ji dalijasi rekomendacijomis bei istorijomis. O šios tikrai kelią juoką juodojo humoro gerbėjams, mat višta pasakoja, kaip restoraną atidariusi ji pati ir dabar be perstojo kepanti savo giminaičius tam, kad svečiai būtų patenkinti. Puikias emocijas išalkusiesiems, be abejonės, kelia didžiulės porcijos. Tačiau jos įveikiamos gan lengvai, kadangi visa skonių, prieskonių, padažų ir spalvų gama, susipynusi į vieną, sukuria unikalų patiekalą, kuris neatsibosta ir kurio vis neatsivalgoma.

(Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


(Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


Pati vištiena yra taip vadinama „laimingų vištų vištiena“ ir yra perkama iš vietinių ūkininkų. Ji šiek tiek skiriasi nuo masiškai auginamų vištų mėsos, mat turi sausgyslių ir yra raudonesne. Prie kitokios struktūros teko prisitaikyti šefui ir virėjams, tai jiems buvo įdomus iššūkis, o rezultatas išėjo puikus. „Peri Peri“ virtuvė yra draugiška ir vegetarams – ruošia įvairiausius sočius „reikalus“ ir be mėsos bei tiems, kurie atlekia papietauti. Susimokėję už savo porciją, galite dėtis tiek, kiek telpa. Tačiau godžius klientus, kurie maisto į lėkštę prisikrauna per daug ir nesuvalgo, restoranas „baudžia“: palikus maisto lėkštėje, teks sumokėti 2 eurus. Šie pinigai skiriami badaujančių vaikų fondui.

(Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


(Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


Kalbant apie pačią vištieną, ją galima pasirinkti pagal savo pačių norus: išsirinkus norimą vištienos dalį reikia prisiderinti norimą marinatą ir padažą. Papildomai galite rinktis iš įvairiausių garnyrų. Užkandžiui paragauti pasirinkome ant grilio keptą kukurūzo burbuolę su čederio sūriu. Kaip pagrindinius patiekalus skanavome vištienos krūtinėlę su petuku ir klevų-bekono padažu bei skrudintos įvairių vištienos dalių combo dviem su česnakiniu bei aštriuoju „peri peri“ padažais. Garnyrui rinkomės batatų čipsus, šviežias daržo bei „coleslaw“ salotas, o desertui negalėjome atsivalgyti klasikinių portugališkų pyragaičių su burnoje tirpstančiu kremu.

Grill kukurūzo burbuolė 2,97 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

Grill kukurūzo burbuolė 2,97 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Vištienos krūtinėlė su petuku ir klevų-bekono padažu 6,97 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

Vištienos krūtinėlė su petuku ir klevų-bekono padažu – 6,97 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Combo dviem (vištų miksas, trys garnyrai, du gėrimai) su česnakiniu bei Peri Peri padažais 14,77 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

„Combo“ dviem (vištų miksas, trys garnyrai, du gėrimai) su česnakiniu bei „peri peri“ padažais – 14,77 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Garnyrai: batatų traškučiai, coleslaw salotos, šviežios daržo salotos (Valerijos Stonytės nuotr.)

Garnyrai: batatų traškučiai, „coleslaw“ salotos, šviežios daržo salotos (Valerijos Stonytės nuotr.)


Portugališki pyragaičiai 2,97 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)

Portugališki pyragaičiai – 2,97 Eur (Valerijos Stonytės nuotr.)


Įdomiausia tai, kad „Peri Peri“ restorano gėrimų meniu yra žymiai platesnis nei maisto, dėl to galima kaltinti rimtą vyno kortą. Vynų yra įvairiausių, jie išdėstyti tokia tvarka, kuri yra suprantama net ir ne vyno žinovams. Bet kuriuo atveju, personalas šiuo klausimu yra apmokytas, tad atėjus pasimėgauti vakariene, prie jos bus pasiūlytas labiausiai tinkantis vynas. Apskritai, pats personalas – energingas, smagus ir užsidegęs restorano idėja ne tik patiekti maistą, bet ir gerą nuotaiką!

Adresas: Verkių g. 29 („Ogmios miestas“, Šeimos aikštė 3)

Darbo laikas: I–VI 11:00–22:00

„Facebook“ paskyra ČIA

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page