naujienos Naujienos

„Pavlova“, paskaninta cinamonu bei imbieru ir ypatingu aviečių bei juodųjų serbentų padažu

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Valerijos Stonytės nuotr., 2019-10-17, 13:07


Be galo lengva ir tirpstanti burnoje, atverianti čiakras ir beveik kosmines patirtis… Taip, kalbame apie žymiąją „Pavlovą“. Su ja kasdiena tampa ypatinga, tad metas gaminti ir džiaugtis gyvenimu. O kad patirtis taptų dar nuostabesnė, siūlome puikią variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, kurioje „Pavlova“ atsiskleidžia cinamono, imbiero, aviečių ir juodųjų serbentų natomis.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

„Pavlova“, paskaninta cinamonu bei imbieru ir ypatingu aviečių bei juodųjų serbentų padažu (4–6 asm.)

Jums reikės:

3 kiaušinių baltymų

85 g cukraus

85 g miltelinio cukraus

½ šaukšto baltojo vyno acto

½ šaukšto krakmolo

1 šaukštelio vanilinio cukraus

½ šaukštelio malto imbiero

½ šaukštelio malto cinamono

15 g mėtų lapelių (patiekti) 

150 g šviežių uogų (patiekti)

vanilinių ledų su žiupsneliu druskos (patiekti) 

Padažui:

150 g aviečių

150 g juodųjų serbentų 

40 g konjako 

30 g juodųjų serbentu likerio  

  1. Persijokite miltelinį cukrų ir krakmolą. 
  2. Lengvai paplakite baltymus. Nuolatos plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikyti formą.
  3. Suberkite miltelinį cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų, maltą imbierą ir cinamoną, supilkite baltojo vyno actą ir išmaišykite mentele.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Ant kepimo formoje pakloto kepimo popieriaus suformuokite 2 morengo apskritimus ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
  5. Nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 110 °C ir kepkite apie 45 min. Iškepusius morengus išimkite iš orkaitės ir aušinkite skardoje.
  6. Sutrinkite padažui skirtus ingredientus ir apliekite morengus.
  7. Apibarstykite šviežiomis uogomis, mėtomis ir patiekite su vaniliniais ledais, užbėrę žiupsnelį druskos.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: