naujienos Naujienos

Patiekalai, kuriuos ruošia ne žmonės: garsūs pasaulio šefai investuoja į robotų restoraną

VMGonline.lt, Instagram.com nuotr., 2018-09-11, 18:30


Ar norėtumėte paragauti patiekalo, kurį jums paruošė robotas? Nors tikriausiai kol kas tokį scenarijų įsivaizduoti sudėtinga, pasirodo, tokių restoranų pasaulyje yra. Kol dalis šefų į robotus virėjus žvelgia su lengva baime ar iš jų šaiposi, kiti susižavėję šia idėja, į ją investuoja.

Dar šių metų pradžioje Bostone, Jungtinėse Amerikos Valstijose, atsidarė sveiko maisto restoranas „Spyce“, kuriame dirba septyni robotai virėjai. Šis restoranas yra pirmasis tokio tipo restoranas pasaulyje. Čia robotai atlieka didžiąją dalį darbo, kol realūs žmonės paruošia produktus ar pagražina jau pagamintus patiekalus. Svečiams, atėjusiems į restoraną, tereikia plančetėje pasirinkti norimą patieką ir jis netrukus atsiduria ant jų stalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spyce (@spycefoodco) on

Norintiems šis restoranas suteikia galimybę ir patiems susidėlioti savo maisto dubenėlį. Jei iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad individualius norus robotams virėjams perprasti galėtų būti sudėtinga užduotis, su ja jie susitvarko be didesnio vargo.

Restoraną įkūrę Masačiusetso technologijų universiteto absolventai finansinę paramą iš karto užsitikrino iš šefo Danielio Bouludo, kuris šiuo metu yra ir restorano kulinarinis vadovas. Dabar šis restoranas sulaukė ir dar vieno investicinio paketo, kuris siekia 21 milijoną dolerių. Tarp investuotojų ir tokie garsūs šefai kaip Thomas Kelleris, Jerome’as Bocuse’as bei Gavinas Kaysenas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spyce (@spycefoodco) on

Gali atrodyti keista, kad šefai, kurie išgarsėjo kurdami išskirtines savo kulinarines technikas ir stilių, investuotų į technologiją, kuri gali jų amatą paversti pasenusiu. Tačiau „Spyce“ tikrai neprimena fine dining koncepcijos. Kol kulinarinio vadovo pareigas užima D. Bouludas, tol šio restorano esmė – greitai paruošiamas maistas, orientuotas į sveikas salotas bei grūdų dubenėlius, ir tikrai nepanašu, kad restoranas turėtų siekių peržengti fine dining teritoriją.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spyce (@spycefoodco) on

Pasak restorano vadovų, gautos investicijos bus panaudotos naujo restorano rytinėje JAV pakrantėje kūrimui, taip pat toliau tobulinti robotų kulinarijos platformą.

Parengta pagal Finedining.com, Eater.com.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE:


No items found