naujienos Naujienos

Paskelbta, kurioje šalyje kitąmet varžysis geriausi Europos virėjai

VMGonline.lt, Pixabay.com nuotr., 2019-01-25, 7:50


Šį mėnesį paaiškėjo, kurioje Europos šalyje vyks prestižinio kulinarinio konkurso „Bocuse d´Or“ šio žemyno pusfinalis. Estonianworld.com skelbia, kad 2020-aisiais šeimininkaus Estija. Kitų metų birželį į Taliną suplūs geriausi senojo žemyno virėjai.

„Dvejus metus plušome tam, kad „Bocuse d´Or“ vyktų Estijoje ir galų gale mums pavyko. Tuo nepaprastai didžiuojamės – tai kaip vyšnia ant torto po Estijos šimtmečio 2018 m.“ – pareiškė „Bocuse d´Or Estonia“ vizionierius Dimitri Demjanov.

Anot D. Demjanov, džiaugtis iš tiesų yra dėl ko – tai ne tik vietos šefų, ūkininkų, gamintojų ir turizmo industrijos pripažinimo ženklas, bet ir galimybė. Jo teigiu, šis renginys šalį pavers Europos gastronomijos centru.

„Mūsų vizija – 2020-aisiais suburti visą Estijos kulinarinę bendruomenę po vienu stogu ir kaip įmanoma geriau atskleisti savo paveldą, išryškinti geriausius produktus, skonius ir technologijas“, – komentavo dešimtmetį konkurse dalyvaujantis šefas.

Viso konkurso vadovas Florent Suplisson sakė, kad Estija žavi unikaliu gebėjimu apjungti modernią kulinariją su tradicijomis.

Kas dvejus metus organizuojamo renginio finalo vieta nesikeičia. Prancūzijoje, Liono mieste, kaip ir kaskart, susirinks grietinėlė – 24 geriausios komandos, kurioje būna šefas ir du jo padėjėjai. Kaip tik kitą savaitę, sausio 29-ąją, paaiškės šio konkurso nugalėtojas.

Dažnai kulinarinėmis Olimpinėmis žaidynėmis vadinamą konkursą organizuoti pradėjo šefas Paulas Bocuse. Įkvėptas sporto varžybų  elementų kulinarijos legenda sumanė surengti konkursą, kuriame savo sugebėjimus virėjai turėjo pademonstruoti gyvai bei prieš auditoriją sukurti gastronominį šedevrą. Tuo metu keletas kulinarinių konkursų pasaulyje jau buvo rengiami, tačiau nei viename jų virėjai negamino viešai.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: