receptai Receptai

Pasiilgote vasaros? Bent trumpam jos skonį gali priminti lietuviška „ceviche“ versija (receptas)

VMGonline.lt, 2018-12-15, 9:00


Egzotiką simbolizuojanti ir ne ką mažiau egzotiškai skambanti „ceviche“ (sevičė) gali įgauti ir lietuvišką pavidalą. Sterko filė tobulai derės su agurkais, ridikėliais ir kitais įvairiems skoniams atstovaujantiems ingredientams. Laukia ryškios spalvos ir gaiva lėkštėje – net neabejojame, kad besimėgaujant tokiu patiekalu bent trumpam užplūs vasariška nuotaika!

Lietuviška „ceviche“

Jums reikės:

1 sterko filė  (~220–250 g)

Saujelės žaliųjų žirnelių ankščių

1 agurko

5–6 ridikėlių

1 avokado

1 citrinos

1 žaliosios citrinos

Mažo ryšelio kalendrų

Mažo ryšelio krapų

1–2 šaukštų bergamotės sulčių

1–2 šaukštų pjaustytų marinuotų Chalapos paprikų

    1. Supjaustykite žuvį kubeliais, sudekite į dubenį. Įpilkite bergamotės sulčių, taip pat įšspauskite citrinų sultis. Permaišykite ir palikite marinuotis.
    2. Supjaustykite kubeliais agurkus, Chalapos paprikas, avokadą, viską sudėkite į dubenį su žuvimi.
    3. Susmulkinkite krapus ir kalendras, viską sumaišykite kartu.
    4. Dėkite į lėkštę, puoškite ridikėliais, žirneliais, agurkais, žalumynais.

Norite pamatyti gaminimo procesą? Siūlome peržiūrėti „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai! Svarbu: visą turinį gali matyti tik registruoti vartotojai.

Svarstote, ką patiekti desertui? Išbandykite šokoladinį džiaugsmą sielai – lengvai paruošiamus šokoladinius putėsius be glitimo.

Ieškote daugiau galimybių tobulinti kulinarinius įgūdžius ir išbandyti gardžiausius receptus? Registracija trunka vos kelias minutes!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: