naujienos

Paryžiečių numylėtinė – kavinė ir braserija „Le Brebant“

Agnė Pačekajė, 2017-01-10, 18:30


Paryžiuje, gastronomine prasme, galima „ganytis“ nuo ryto iki vakaro. Šį kartą jums pristatome tai, ką pasakytų gatvėje sustabdytas ir rekomendacijos gardžiai pavalgyti paprašytas vietinis prancūzas. Tai „Le Brebant“ – Alfo Ivanausko mėgstamiausia kavinė ir braserija šioje skoniais ir kvapais kerinčioje mados sostinėje.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Turistų „Le Brebant“ kavinėje nėra labai daug, bet gyvenimas vis tiek virte verda. Kodėl? Nes šią jaukią, ypač geru aptarnavimu (nepaisant didelių lankytojų srautų) garsėjančią vietą daugiausiai renkasi vietiniai paryžiečiai. Pirmoji jų banga suguža verslo susitikimų metu, antroji – vakare, po darbo. Tada gali išvysti ir vyną terasoje palaimingai gurkšnojančius įsimylėjėlius, ir darbo reikalus jau neformalioje aplinkoje aptariančius kolegas, ir gausias šeimas, besimėgaujančias restorano aplinka bei gardžiu maistu iš laiko patikrinto meniu. Dar vienas metas, kai „Le Brebant“ staliukai yra aklinai užsėsti, – sekmadieninis brančas. Lankytojų „Le Brebant“ sulaukia ir po vidurnakčio, kai į kavinę suguža kokteilių ištroškę bohemos atstovai.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Vos prisėdus prie nedidelio staliuko, nejučia imi tyrinėti interjerą, kuris kupinas įvairiausių detalių: senovinio stiliaus tapetai, paveikslai auksiniuose rėmuose, palubėje besirangantys lofto tipo vamzdžiai, apkabinėti gėlių vijokliais, šalia šviestuvų tupinčios papūgos… Jaukumo įspūdį sustiprina begalės įvairiausių rūšių ir stilių šviestuvų ir žibintų.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Akį traukia ir meniu, kuriame rasite viską, ką mėgsta prancūzai. Lankytojai itin giria sraiges, ančių „foie gras“ su figų džemu, o „Virtuvės mitų griovėjų“ vadas Alfas Ivanauskas rekomenduoja būtinai paragauti svogūnų sriubos, kurią jis vadina skaniausia Paryžiuje. Jos kaina – 12,50 Eur.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

 

Paryžiečius į „La Brebant“ vilioja ir didelis jūros gėrybių pasirinkimas. Ko vertas vien įspūdingas austrių baras!

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Arba lede išdėliotų šviežutėlių omarų, įvairiausių rūšių krevečių popuri? Čia vietiniai ir turistai nenusivils ir prancūzų taip vertinamų sardinių, kalmarų, tuno patiekalais.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Dalykas, be kurio negali tikras paryžietis, yra ir terasos, populiarios tiek žiemą, tiek vasarą. Todėl, jei nesate alkani, bet norite pajausti paryžietišką dvasią, erdvioje „Le Brebant“ terasoje išgerkite taurę vyno, klausydamiesi aplink skambančios prancūziškos greitakalbės, sklindančios nuo aplinkinių staliukų.

Adresas: 32 Boulevard Poissonnière, 75009, Paryžius.

Darbo laikas: pirmadienis–sekmadienis 07.30–05.00 val.

„Le Brebant“ FB paskyraČIA.

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: