naujienos Naujienos

Parudavusios obuolių skiltelės varo iš proto? Įsidėmėkite šiuos triukus

VMGonline.lt, 2018-08-23, 18:30


Obelų šakos jau svyra, siūlydamos nusiskinti šviežių vaisių. O kai namuose obuolių puota, prasideda kulinariniai eksperimentai: uogienės, pyragai, mėsos patiekalai – obuolius galima panaudoti įvairiais būdais. Tada ir iškyla klausimas – ką daryti, kad kol pjaustai obuolį, anksčiau supjaustyti gabalėliai neprarastų gražios šviesios spalvos? Pasirodo, egzistuoja ne vienas paprastas būdas, padėsiantis išsaugoti gražią šių vaisių išvaizdą net iki kelių valandų.

Geriausia tai, jog prireiks vos 5 minučių, vandens iš krano ir kiekvienoje virtuvėje aptinkamo produkto – druskos! Supjaustę obuolį, patalpinkite jį į dubenėlį pripildytą šaldo, sūdyto vandens (vadovaukitės tokia proporcija: puodeliui vandens – pusė arbatinio šaukštelio druskos). Leiskite skiltelėmis mirkti 5–10 minučių, tuomet palikite nudžiūti. Jei obuoliai nebus patiekiami iškart, sudėkite juos į sandarų, oro nepraleidžiantį indelį ar maišelį. Atėjus laikui vaisių patiekti, trumpai nuplaukite juos po vandeniu iš krano, taip atsikratysite bet kokio sūraus skonio, kuris galėjo likti ant obuolių.

Nesijaudinkite, net jei nuplausite obuolius po mirkymo druskingame vandenyje, to pakaks, kad jie pakankamai ilgai neparuduotų. Pagrindinė priežastis, kodėl vaisius nuspalvina rudos dėmelės – oksidacija. Būtent šalto vandens ir druskos kombinacija trukdo deguoniui pasiekti vaisiaus paviršių.

Unsplash.com nuotr.

Tiesa, yra ir daugiau išbandytų ir pasiteisinusių būdų, kurie padeda pristabdyti obuolių rudavimo procesą. Štai dar keli triukai:

  • Sumaišykite 1 puodelį vandens su puse arbatinio šaukšto medaus. Sudėkite obuolių skilteles ir palikite mirkti 5 minutes. Po to leiskite nudžiūti ir laikykite sandariame inde, kol ateis metas juos patiekti. Šis metodas veiksmingas todėl, kad meduje yra junginys, kuris sustabdo už oksidaciją atsakingą fermentą.
  • Į pagalbą pasitelkite citrusų arba ananasų sultis. Ką jos turi bendro? Abejose yra citrinos rūgšties, kuri apsaugo nuo oksidacijos sukeliamo rudavimo. Jei po ranka turite citrinos, žaliosios citrinos ar apelsino – galite jo sulčių išspausti tiesiai ant obuolių skiltelių. Jei turite šių vaisių sulčių, pamerkite į jas obuolių skilteles ir palaikykite apie 5 minutes. Tik turėtumėte įsidėmėti, kad nesvarbu, kokias sultis naudosite, tikėtina, kad jų skonis šiek tiek jausis valgant obuolių skilteles.

Žinoma, po valandos ar kelių galite pastebėti, kaip pradeda rastis rudų dėmelių, tačiau šios greitos gudrybės tikrai padės, kad obuoliai ilgiau atrodytų it ką tik supjaustyti – ar tai būtų vaisių padėklas, ar priešpiečių dėžutė ar šviežių salotų lėkštė.

Parengta pagal Rd.com ir Epicurious.com


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: