vilniaus-gastronomijos-savaite

„Paralelė 39“: unikalūs skonių eksperimentai

2016-11-03, 18:30


Restoranas „Paralelė 39“ mėgsta atradimus, todėl nuolatinio meniu neturi. „Visi mūsų patiekalai yra bandymas išgauti įvairesnius skonius“, – sako restorano įkūrėjas ir virtuvės šefas Martynas Žymantas. Be to, jie stengiasi gaminti iš kuo sezoniškesnių produktų, tad trisdešimt devintojoje paralelėje Vilniaus gastronomijos savaitės metu bus patiekiama būtent tokia kompozicija: rudens gėrybės ir gardūs kulinariniai eksperimentai, kuriems atlikti šefas Martynas negailės nei laiko, nei jėgų, nei fantazijos.

Restorano šefas Martynas Žymantas (Valerijos Stonytės nuotr.)
Restorano šefas Martynas Žymantas (Valerijos Stonytės nuotr.)

Kadangi patiekalų „išvaizdą“ šefas nori palikti paslaptyje ir taip nustebinti restorano svečius, viliojame jus meniu, kuris, už 20 Eur, bus pateiktas Vilniaus gastronomijos savaitės metu:

Užkandis: kreminė bulvių sriuba su rūkytu jūriniu ešeriu

Pagrindinis patiekalas: daržovių troškinys su laisvėje auginto danieliaus kumpio riljetė

Desertas: moliūgų ir apelsinų panakota su graikiniais riešutais

Jei dar nebuvote restorane „Paralelė 39“, kviečiame pasigėrėti restorano interjeru ir restorane gaminamais patiekalais.

Restorano „Paralelė 39“ nuotr.
Restorano „Paralelė 39“ nuotr.
(Valerijos Stonytės nuotr.)
(Valerijos Stonytės nuotr.)
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

„Paralelė 39“ adresas: Savičiaus g. 9

Darbo laikas: I-VI 11:30 – 23:00

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK
Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.
Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!

Save

Save


KOMENTARAI:

  • Domas : 2016 11 03 - 22:31

    uz 20 eur bulviu sriuba ir darzoviu troskinys pagrindiniam patiekalui? kai kuriems su galva negerai.


IŠBANDYKITE:


No items found