naujienos Naujienos

Paprasčiau nei paprasta: nuostabaus skonio žuvis, kurią paruošite per 20 minučių

VMGonline.lt, remiamas turinys, „Vegetos“ nuotr., 2018-12-14, 7:50


Mes žinome, kad jau sukate galvą, ką paruošti per Kūčias, šv. Kalėdas ar Naujuosius metus. Turime greitą ir paprastą atsakymą – jums reikia baltos žuvies filė. Ir nemurkdykite jos miltuose kaip galbūt esatę įpratę, o šaukite į orkaitę. Mūsų siūlymas – kartu su citrinomis ir tyrais prieskoniais, be jokių nesuprantamų konservantų.

Žuvies vokeliai (4 asmenims)

Gaminimo trukmė: 20 min.

Sudėtingumas: lengva

4 baltos žuvies filė (jūros lydekos, jūros ešerio), apie 600 g

1 šaukštelis Vegeta Natur žuviai*

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 citrinos

200 g vyšninių pomidorų

  1. Žuvies filė pabarstykite Vegeta Natur žuviai.
  2. Iš kepimo popieriaus iškirpkite 40 x 40 cm dydžio 4 kvadratus ir patepkite juos alyvuogių aliejumi.
  3. Padėkite paruoštą žuvį ant popieriaus ir ant viršaus uždėkite supjaustytas citrinas bei per pusę perpjautus vyšninius pomidorus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Popieriaus kraštus suimkite ir užlenkite, kad susiformuotų vokelis. Taip sulankstykite keturis vokelius.
  5. Paruoštus vokelius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 10 min. 220°C.
  6. Žuvį patiekite su virtomis bulvėmis, pabarstytomis kapotomis petražolėmis ir lašeliu alyvuogių aliejaus.

*Vegeta Natur – 100 proc. natūralūs prieskoniai be kvapo ir skonio stipriklių su jūros druska.

Patarimas: prieš formuojant vokelį, žuvį galite apšlakstyti baltuoju vynu.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: