naujienos Naujienos

Pabodo ragauti nevykusias Cezario salotų interpretacijas? Rinkitės klasikinį receptą!

VMGonline.lt, 2018-08-17, 13:00


Cezario salotas drąsiai tituluojame vienomis populiariausių salotų visame pasaulyje ir nesumeluosime sakydami, kad jas galima rasti daugelio restoranų meniu. Tiesa, užsisakius Cezario salotų, tikrų šio patiekalo gerbėjų neretai laukia nusivylimas dėl autentiškumo neatspindinčių ingredientų ar padažo. Kad daugiau to patirti netektų, siūlome iniciatyvos imtis patiems: pasiraitokite rankoves ir išmėginkite šį klasikinių Cezario salotų receptą.

Cezario salotos

Jums reikės:

1 didelės arba 2 nedidelių gūžių romaninių salotų

50 g sūrio „Džiugas“

50 g baltos duonos skrebučių

Padažui:

1 kiaušinio

4 ančiuvių

30 g aliejaus

1 skiltelės česnako

50 g tarkuoto sūrio „Džiugas“

1–2 šaukštų majonezo (arba pagal skonį)

  1. Nuplaukite salotų lapus ir suplėšykite stambesniais gabalėliais.
  2. Padažui skirtą kiaušinį įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 min. Sudėkite visą kiaušinį į elektrinio trintuvo indą.
  3. Visus likusius padažui skirtus produktus, išskyrus majonezą, sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Įdėkite 1–2 šaukštus majonezo.
  4. Lėkštėje sudėkite salotų lapus, užpilkite padažu. Ant viršaus suberkite duonos skrebučius ir užberkite tarkuoto sūrio.

Duonos skrebučiai (galite naudoti jau gatavus arba pasigaminti patys):

4–5 riekelių baltos duonos, aliejaus pašlakstyti skrebučiams, žiupsnelio Provanso žolelių

  1. Duonos riekeles suplėšykite nevienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į skardą. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis.
  2. Paskrudinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 6–8 min.

Kad gaminti būtų paprasčiau, siūlome peržiūrėti „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai! Svarbu: visą turinį gali matyti tik registruoti vartotojai.

Visą laiką svajojote mokėti išvirti kiaušinį „marškinėliuose“? Išmokite teisingai paruošti vos per tris minutes.

Ieškote daugiau galimybių tobulinti kulinarinius įgūdžius ir išbandyti gardžiausius receptus? Registracija trunka vos kelias minutes!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: