top of page

Netikėtas ingredientas: jį įmetę į sriubą ar padažą, gausite fantastiškai gardų rezultatą

VMGonline.lt nusprendė sugriauti mitą, esą subproduktai yra menkaverčiai ir dėmesio neverti ingredientai. Todėl kas kartą supažindinsime su pagrindinėmis jų rūšimis ir pasiūlysime kūrybiškų receptų, kuriuos galėsite išbandyti namuose. Pirmajame recepte naudojome jaučio liežuvį, papasakojome apie vištų kepenėles, o šįkart siūlysime pamėginti paruošti slyvų padažą iš vištienos kaklelių.

Vištos kaklas, vitamino B3 šaltinis, turi daug jungiamojo audinio. Kadangi yra plonas ir nedidelis, todėl greitai paruošiamas. Iš jo išvirtas sultinys yra ryškus ir intensyvus. Kepdami kakliukai per daug apskrunda ir sudžiūsta, tačiau verdant atsiskleidžia visu grožiu. Taigi geriausia jo sultinį naudoti padažams ir sriuboms. Tiesa, žydai aškenaziai vištienos kaklelius kemša ir ruošia patiekalą „hetzel“.

Vištienos kakleliai prisikėlė naujam gyvenimui ir neketina nusileisti jaučio uodegoms ir kitiems delikatesams!


kakliukai blokelis

Slyvų padažas

800 g vištienos kaklelių

2 svogūnų

1 galvos česnako

2 morkų

kelių pomidorų

2 bulvių

200 g džiovintų slyvų

įvairių žolelių

druskos, pipirų

  1. Vištienos kakliukus gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

  2. Sudėkite likusius stambiai pjaustytus produktus ir dar kepkite 10 min.

  3. Perdėkite skardelės turinį į puodą, užpilkite vandens, kad apsemtų dvigubai daržoves bei kaklelių masę, ir virkite, kol sultinys sutirštės ir taps panašus į padažo konsistenciją.

  4. Pagardinkite druska ir pipirais, galite įpilti šlakelį brendžio.

Naujausi įrašai

bottom of page