patarimai

Orijus Gasanovas pataria: „Fotografuokite maistą!“

Ieva Virpilaitytė, 2016-11-16, 13:00


Viena žurnalisto ir radijo laidų vedėjo Orijaus Gasanovo aistrų – maistas. Tai puikiai atsispindi jo „Instagram“ paskyroje, kurioje jis savo sekėjus erzina ne tik nuostabiais kelionių vaizdais, bet ir pilvą gurgti priverčiančiomis maisto nuotraukomis. Kaip jam pavyksta išgauti tokias nuotraukas telefonu, Orijus papasakojo Baltijos maisto ir gėrimų parodoje „BAF 2016“.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Pirmiausia Orijus prisipažįsta: „Aš nesu fotografas ir fotografuoti nemoku, negaliu pasakyti, kokią reikia naudoti šviesą ar kokį „Instagram“ filtrą uždėti. Žinau tik tai, jog reikia atsirinkti restoranus ir eiti į vietas, kuriose gražiai ir įdomiai patiekia maistą. Nesvarbu, ar tai – prabangus restoranas, ar – paprasta užkandinė. Svarbu prekinė išvaizda.“

 

 

 

 

 

 

 

 

A photo posted by Orijus Gasanovas (@orijusg) on

Orijaus teigimu, lietuviai gėdijasi fotografuoti maistą, tačiau tai toli gražu neturėtų būti gėdinga. „Kai tik kuris nors iš draugų kompanijos prie stalo išsitraukia savo iPhone ir pradeda fotografuoti ką tik patiektą šedevrą, jį visi pasmerkia. Nesuprantu, kodėl, taip tikrai neturėtų būti. Pagal naujausias etiketo taisykles, jei fotografuoji maistą, reiškia jį puikiai įvertini. Šefai tokiais fotografais yra labai patenkinti, mat tokiu būdu jie ne tik jaučiasi pagerbti bei pamaloninti, bet ir sulaukia nemokamos reklamos“, – pasakoja Orijus.

A photo posted by Orijus Gasanovas (@orijusg) on

Garsus žurnalistas įsitikinęs: „Jeigu tikitės sulaukti daugybės „like“ paspaudimų – fotografuokite desertus. Desertai visada yra populiarūs, internete populiaresni net už kačiukus, šuniukus ar kūdikius. Iš visų patiekalų dažniausiai būtent desertai atrodo gražiausiai ir jų nuotraukos greičiausiai priverčia seilę varvėti. Lietuviai, atvirkščiai, nei kitų pasaulio šalių gyventojai, nelabai mėgsta ir nelaikina maisto, fotografuoto prabangiuose restoranuose, kur didžiulėje lėkštėje patiektas vos kąsnelis patiekalo, kas nors patepliota ar pabarstyta. Ši tendencija jau pamažu keičiasi, bet vis tik, jei tikitės sulaukti populiarumo – fotografuokite pilną maisto prikrautą lėkštę.“

 

Taigi, jeigu patiko maistas, nufotografuokite patiekalą ir įkelkite nuotrauką į socialinius tinklus. Tai bus didžiulė nauda visiems: tiek pagyrimas šefui, tiek nemokama reklama restoranui, tiek puiki rekomendacija jūsų draugams.

A photo posted by Orijus Gasanovas (@orijusg) on


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE:


No items found