receptai Receptai

Nustebinkite tėtį: Skandinavijos įkvėptas sumuštinis su silke ir lašiša

Agnė Pačekajė, 2017-06-02, 14:58


Tegul Tėčio dienos proga visų dievinama silkė atsigula į kitokius nei įprasta patalus. Suomijoje, „iittala“ showroome, viešėjęs Alfas Ivanauskas dalijasi originaliu silkės ir lašišos sumuštinio receptu, kuris gaivumu ir netikėtu skoniu užtikrintai nukonkuruos kitus šventinio stalo patiekalus.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

„Silkė mėgstama ne tik skandinavų. Be šios žuvies patiekalų lietuviai irgi negali gyventi, o ypač – ruošdami švenčių stalą. Todėl Tėvo dienos progai parinkau receptą, kuriame silkė atgimsta nauju amplua, glaudžiai bendradarbiaudama su ne mažiau lietuvių mėgstama lašiša. Beje, dviejų žuvų mikso bijoti nereikia. Priešingai – lašišos ir silkės derinys yra šio patiekalo vinis“, – receptą pakomentavo „iittala“ showroome viešėjęs Alfas Ivanauskas, pridurdamas, kad šis greitai pagaminamas silkės burgeris ypač gaiviai kvepia ir lėkštėje atrodo superstilingai.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Reikės:
Žiupsnelio ciberžolės
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų Dižono garstyčių
Kelių šakelių krapų (azijietiškos virtuvės mėgėjai gali juos pakeisti kalendromis)
1 šaukšto medaus
Šlakelio citrinos sulčių
1 nedidelio šviežio agurko
Dviejų rūšių žuvies: silkės ir parūkytos lašišos
Duonos čiabatos

Kaip gaminti
Pailgomis įstrižomis juostelėmis supjaustome abi žuvis ir agurką. Viską sudedame į dubenį, užpilame padažu (jis gaminamas labai paprastai: maišome aliejų, garstyčias, medų ir žiupsnelį ciberžolės, iki susidarys vientisa masė) ir išmaišome. Gautą įdarą dedame ant paskrudintos duonos, pabarstome smulkintais krapais ir uždengiame duonos rieke.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Kaip pasigaminti Skandinavijos įkvėptą sumuštinį su silke ir lašiša, žiūrėkite VIDEO

Kiti Alfo nuotykiai su „iittala“ nuo puokščių dekoravimo iki stiklo fabriko lankymo – Čia ir Čia.


KOMENTARAI:

  • Algirdas : 2017 06 02 - 22:34

    Pasigaminau ir buvau suzavetas skoniu pojuciu, astrumas susimaises su saldumu, kvepiantis svieziais krapais ir citrina. Skanumelis neispasakyta!!! 🙂


IŠBANDYKITE: