Greitai pagaminamas silkės burgeris ypač gaiviai kvepia ir lėkštėje atrodo superstilingai.
Reikia: Žiupsnelio ciberžolės 5 šaukštų alyvuogių aliejaus 2 šaukštų Dižono garstyčių Kelių šakelių krapų (azijietiškos virtuvės mėgėjai gali juos pakeisti kalendromis) 1 šaukšto medaus Šlakelio citrinos sulčių 1 nedidelio šviežio agurko Dviejų rūšių žuvies: silkės ir parūkytos lašišos Duonos čiabatos
Pailgomis įstrižomis juostelėmis supjaustome abi žuvis ir agurką.
Viską sudedame į dubenį, užpilame padažu (jis gaminamas labai paprastai: maišome aliejų, garstyčias, medų ir žiupsnelį ciberžolės, iki susidarys vientisa masė) ir išmaišome.
Gautą įdarą dedame ant paskrudintos duonos, pabarstome smulkintais krapais ir uždengiame duonos rieke.