top of page

Skandinavijos įkvėptas burgeris su silke ir lašiša


Greitai pagaminamas silkės burgeris ypač gaiviai kvepia ir lėkštėje atrodo superstilingai.

silkės ir lašišos burgeris
Valerijos Stonytės nuotr.

Reikia: Žiupsnelio ciberžolės 5 šaukštų alyvuogių aliejaus 2 šaukštų Dižono garstyčių Kelių šakelių krapų (azijietiškos virtuvės mėgėjai gali juos pakeisti kalendromis) 1 šaukšto medaus Šlakelio citrinos sulčių 1 nedidelio šviežio agurko Dviejų rūšių žuvies: silkės ir parūkytos lašišos Duonos čiabatos

  1. Pailgomis įstrižomis juostelėmis supjaustome abi žuvis ir agurką.

  2. Viską sudedame į dubenį, užpilame padažu (jis gaminamas labai paprastai: maišome aliejų, garstyčias, medų ir žiupsnelį ciberžolės, iki susidarys vientisa masė) ir išmaišome.

  3. Gautą įdarą dedame ant paskrudintos duonos, pabarstome smulkintais krapais ir uždengiame duonos rieke.




Naujausi įrašai

bottom of page