naujienos Naujienos

Norėsite suvalgyti visą keptuvę: šilkinio skonio rikotos sūrio ir špinatų blyneliai (receptas)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-01-28, 7:50


Kada paskutinį kartą valgėte blynų? Net jei ir atsakytumėte, kad vakar, garantuojame, jog tokių, kokius tuoj pasiūlysime, dar nesate ragavę. Pristatome receptą iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga. Švelnumo skonį šiems blyneliams suteiks rikotos sūris, o kur dar špinatų indėlis ir ypatingai gardus rikotos ir česnakų kremas!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

ŠVELNIAUSI RIKOTOS SŪRIO BLYNELIAI SU ŠPINATAIS (apie 12 vnt.)

Keptiems česnakams:

kelių galvučių česnako

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Blyneliams:

1 nedidelės cukinijos

1 šaukštelio druskos (cukinijai)

200 g špinatų

3 didelių kiaušinių

120 g rikotos sūrio

150 g miltų

½ šaukštelio kepimo miltelių

aliejaus (kepti)

šviežių pomidorų (patiekti)

smulkiavaisių pomidoriukų su šakelėmis (papuošti)

žiupsnelio druskos

Rikotos ir keptų česnakų kremui:

250 g rikotos sūrio

2–4 skiltelių kepto česnako

2–3 šaukštų lydyto sūrelio

kelių šaukštų pieno

1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

šlakelio citrinos sulčių

šlakelio alyvuogių aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

Kepti česnakai:

  1. Šiam receptui reikės tik kelių skiltelių, bet galite pasidaryti daugiau ir laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių.
  2. Nupjaukite česnako galvučių viršūnėles ir sudėkite į kepimo formą.
  3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 205 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tuomet atvėsinkite ir išspauskite skilteles.

Blyneliai:

  1. Cukinijas sutarkuokite, įmaišykite druską ir palikite pastovėti apie 10 min.
  2. Tuomet naudodami ploną audeklą arba kiaurasamtį nuspauskite cukinijas, kad išbėgtų kuo daugiau vandens.
  3. Kiaušinius išplakite su rikota, suberkite miltus, kepimo miltelius ir pagardinkite druska.
  4. Įmaišykite tarkuotas cukinijas ir špinatus.
  5. Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus šaukštu suformuokite blynelius. Kepkite juos ant vidutinės kaitros po maždaug 3 min. iš abiejų pusių.
  6. Iškepusius blynelius nusausinkite ant popierinės servetėlės ir laikykite šiltoje orkaitėje, kol baigs kepti visi.

Paruoškite rikotos kremą: išplakite visus reikalingus ingredientus ir patiekite su paruoštais blyneliais ir pjaustytais pomidorais. Apibarstykite žiupsneliu juodųjų pipirų ir papuoškite smulkiavaisiais pomidoriukais (jeigu turite).

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: