naujienos Naujienos

Netradicinis baklažanų amplua: baklažanų maltinukai (receptas)

VMGonline.lt, 2019-03-16, 9:00


Baklažanas nėra visai įprasta daržovė lietuviškoje virtuvėje. Bet kodėl gi iš jų nepasigaminus šio to labai tradiciško? O kalbame, aišku, apie maltinukus. Kad tai greita ir patogu, nepasakosime. Apie tai, kad kai valgo šiuos maltinukus, mūzos tyli, nes prarijo liežuvius – irgi nekalbėsime. Siūlome verčiau pasigaminti.

Baklažanų maltinukai

Jums reikės: (2-3 asm.)

4 orkaitėje keptų baklažanų (po ~350 g)

2 kiaušinių

80 g tarkuoto kietojo sūrio

80 g panko džiūvėsėlių

1 šaukštelio druskos

1 nubraukto šaukštelio česnako granulių

Aitriosios paprikos (pagal skonį)

1 šaukštelio svogūnų granulių

Ryšelio kalendrų

100 g fetos

  1. Baklažanų minkštimą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinius, suberkite likusius produktus išskyrus fetą, viską gerai sumaišykite.
  2. Supjaustykite fetą kubeliais ir įmaišykite į baklažanų masę.
  3. Šaukštu baklažanų masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba ant silikoninio kilimėlio. Pašlakstykite aliejumi.
  4. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Patiekite karštus arba šaltus su mėgstamu padažu arba keptomis daržovėmis.

Norite pamatyti gaminimo procesą? Siūlome peržiūrėti „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai!

Ieškote daugiau gardžių idėjų?  Jei ieškote ir daugiau įdomesnių daržovių panaudojimo būdų, išbandykite žiedinių kopūstų didkepsnius – įspūdis garantuotas!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: