Koks gali būti „Dublis“ be vieno geriausių virtuvės šefų Lietuvoje – Deivydo Praspaliausko? Panašu, kad bandydami atsakyti į šį klausimą restorano savininkai kaip reikiant turės pasukti galvas. Užsisakyti degustacinės vakarienės, kurios kelrodė žvaigždė – Deivydas, jau nebeįmanoma. Skambinant bendruoju telefono numeriu į restoraną, atsakoma, kad „vakarienė yra galima, bet Deivydo jau nebėra „Dublyje“.
Dar ketvirtadienio vakarą VMG pasiekė žinios apie D. Praspaliausko išėjimą iš restorano. Pokyčius virtuvės šefo gyvenime buvo galima pamatyti ir jo „Facebook“ profilyje. Čia iš kruopštaus D. Praspaliausko darboviečių aprašymo dingo minėtasis „Dublis“. Informacija, kas šiuo metu vadovauja restorano virtuvei, pašalinta ir iš oficialaus restorano puslapio.
„Dublis“ iš D. Praspaliausko „Facebook“ paskyros jau dingo.
Kodėl Deivydas paliko „Dublį“? Kokia ateitis laukia „Dublio“? Ir į ką jį iškeis Deivydas, dar nežinome. VMGonline.lt šaltinių duomenimis, šefas D. Praspaliauskas buvo atleistas. Paties D. Praspaliausko komentaro gauti nepavyko – į skambučius jis neatsako.
Buvusioje Grafų rezidencijoje įsikūrusio ir skandinaviško požiūrio įkvėptai „Dublio“ virtuvei D. Praspaliauskas pradėjo vadovauti 2015 m. gruodį. 2016 m. vasarą 30 geriausių Lietuvos restoranų sąraše „Dubliui“ atiteko antroji vieta.
Pirmą savo restoraną D. Praspaliauskas atidarė būdamas vos 23 metų – Vilniaus kulinarinei scenai jis prisistatė su nuosavu restoranu „Lauro lapas“. Tačiau labiausiai D. Praspaliauskas išgarsėjo atidaręs sėkmingai stoties rajone daugiau nei metus nuo 2013 m. veikusį bistro „Dublis 1“, kuris 2015 metais ir išaugo iki restorano Trakų gatvėje.
Dar vienas šefo bandymas buvo 2015 m. Tąkart D. Praspaliauskas bandė „Pilies kepyklą“ paversti šeimos restoranu, bet po nesėkmės kepykla buvo uždaryta.
2010 m. ir 2014 m. D. Praspaliauskas buvo išrinktas geriausiu virėju Lietuvoje.