patarimai

NETIKĖTA DRAUGYSTĖ: KEPTŲ BAKLAŽANŲ SALOTOS SU DATULĖMIS

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2020-01-11, 13:00


Virtuvės mitų griovėjo Alfo Ivanausko daržovių reitinge baklažanas yra iškart po pomidorų. „Dievinu juos su česnakais. Tačiau visuomet kepu ne keptuvėje, o orkaitėje, kad reikėtų naudoti kuo mažiau riebalų ir mažiau taškytųsi. O tada jau derinu prie visko: ant sumuštinio, su pica ar į salotas”, – pataria kulinarinės knygos „Play, cook, kiss: culinary tricks” autorius ir kviečia išbandyti skonio derinį, apie kurį galbūt niekada nė nepagalvojote – baklažanų ir džiovintų datulių.

Keptų baklažanų ir džiovintų datulių salotos

4 asm.

  • apie 800 g baklažanų arba mini baklažanų
  • kelių šaukštų kario pastos (priklauso nuo aštrumo)
  • 2 kriaušių
  • 5–8 datulių be kauliukų
  • 100 g mėgstamų salotų
  • 150 g fetos sūrio
  • 50 g kepintų moliūgų sėklų
  • 50 g sviesto
  • alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos

Padažui:

  • 120 ml alyvuogių aliejaus
  • 20 g mėtų
  • 20 g baziliko
  • 60 ml baltojo vyno acto
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, juodųjų pipirų
  • Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Kario pastą sumaišykite su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus ir įtrinkite baklažanus. Tuomet baklažanų griežinėlius sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
  • Kriaušes supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su sviestu ir žiupsneliu druskos, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
  • Keptus baklažanus sumaišykite su smulkiai pjaustytomis datulėmis.
  • Pasirinktame inde sudėkite žalumynus, baklažanus su datulėmis, kriaušes, apibarstykite moliūgų sėklomis, fetos sūriu ir apšlakstykite aliejumi.
  • Maisto smulkintuvu sutrinkite padažui skirtus ingredientus ir apšlakstykite salotas.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA. 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: