naujienos Naujienos

Pribloškiantis pasiūlymas: net jūsų močiutė gali gauti šį prestižinį darbą

VMGonline.lt, 2018-04-26, 18:30


Miške nepaklystate, o grybus pažįstate taip, kad jau dabar galėtumėte išleisti asmeninį grybautojo žinyną? Jei taip, tuomet galbūt jums vertėtų atsiliepti į skelbimą, kurį neseniai paviešino restoranas „Dublis“. Tai galėtų būti svajonės išsipildymas arba startas naujoje sferoje.

Restoranų grupė „Nordic Food Republic“, kuriai priklauso restoranas „Dublis“, ieško pastiprinimo. Išsirinkę naują vyriausiąjį šefą Andrių Kubilių ir papildę komandą dar keletu narių, dabar tikisi rasti asmenį, puikiai pažįstantį laukines gėrybes – grybus, žoleles, uogas ir šaknis.

„Dublio“ šefas VMGonline.lt sakė, kad ieškomas specialistas, kurio, jo žiniomis, neturi nė vienas Lietuvos restoranas. Jis turėtų ne tik pristatyti gėrybes, būti sukaupęs žinių ir patirties, bet ir pasidalyti turimomis žiniomis. „Žinome per 70 rūšių laukinių augalų, kuriuos galima naudoti maisto gamyboje. Pradedant paprasčiausiu laukiniu česnaku, garšvomis ar šeivamedžio žiedais ir baigiant laukinėmis morkomis ar nendrėmis. Kadangi tai yra eksperimentas, todėl tiksliai negalime žinoti, ką pasiūlys šis sezonas. Tačiau tikrai žinome, jog augalų, įtrauktų į Lietuvos raudonąją knygą, mes neturėsime“, – teigė Andrius Kubilius, su kuriuo apie naująsias pareigas kalbėjome dar praėjusią savaitę.

Šiuo metu į šią egzotišką poziciją yra 3 rimti kandidatai, tačiau atsiliepusiųjų skaičius didėja. Vis dėlto, išmanančių laukines gėrybes nėra daug. „Rinkti ir pažinti laukinius augalus yra nemažas iššūkis: reikia išmanyti sezoniškumą ir lokacijas, taip pat žinoti, kada ir kaip rinkti laukines gėrybes, kaip jas saugoti ir panaudoti praktikoje. Yra ir labai netikėtų vietų, kuriose galima aptikti retų laukinių gėrybių, pavyzdžiui, Vilniaus Bernardinų sode netrukus bus galima rasti briedžiukų – vienų brangiausių grybų, kurių daug kas net nėra ragavęs“, – atskleidė šefas.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: