naujienos Naujienos

Neslaptas slaptojo agento meniu. Valgykite kaip Džeimsas Bondas!

VMGonline.lt, 2018-01-17, 19:00


„Bondas. Džeimsas Bondas.“ Turbūt nėra nė vieno, nežinančio šios kultinio agento legendinės frazės, tačiau kiek iš jūsų žino apie tai, kokius patiekalus slaptasis agentas renkasi pietums ar vakarienei? Koks yra jo mėgstamiausias patiekalas?

Slaptojo agento fenomenas tęsiasi nuo 1953-iųjų, kai šį personažą sukūrė britų rašytojas Ianas Flemingas. Tiesa, ne jis vienas plėtojo Bondo istoriją. To ėmėsi ir keletas kitų autorių. Tad nenuostabu, kad prabėgus beveik dešimtmečiui, ikoniškasis personažas buvo perkeltas į kino ekraną. Šiandien Bondiadą sudaro 24 filmai. Paskutinė dalis pasirodė 2015-aisiais. Nors filmuose agento 007 mitybos įpročiai plačiai neatskleidžiami, tačiau knygose yra priešingai. Kaip ir Erkiulis Puaro, taip ir Džeimsas Bondas turi savitus mitybos įpročius.

2010 m. pasirodžiusioje knygoje „Licence to Cook: Recipes Inspired by Ian Fleming’s James Bond“ Edwardas Biddulphas surinko ir pateikė Bondo patiekalų receptus: guavų ir kokosų šerbeto, Provanso žuvienės (pranc. bouillabaisse), oto, jautienos kepsnio, vadinamo „tournedos“, su Berno padažu ir kitus.

Britų autorius yra tikras Bondo ekspertas – iki šiol teberašo tinklaraštį „Bond Memes“, kuriame analizuoja I. Flemingo kūrinius, filmus ir apskritai visą Bondo fenomeną.

Pusryčiai: juoda kava, plakta kiaušinienė su šonine, virti kiaušiniai.

Pietūs: troškintos austrės, sardinės.

Vakarienė: Provanso žuvienė, makaronai su Bolonijos padažu, avienos kotletai, avienos ragu, bulvių salotos, smidrai, artišokai.

Naktipiečiai: Benedikto kiaušiniai, ikrų sumuštinukai, „Welsh rarebit“ (skrebutis su išsilydžiusiu sūriu).

Bondas mėgo ragauti vietinę virtuvę, todėl viešėdamas Stambule valgė turkišką „döner“ kebabą, o pusryčiams skanavo jogurtą su šviežiomis figomis. Beje, būtent pusryčius agentas laikė svarbiausiu dienos valgiu.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: