- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
naujienosNenuobodus keptas viščiukas: Alfas siūlo panaudoti apelsinų sviesto marinatą ir batatus (receptas)
VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2018-10-17, 15:00
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2019 02 19, 18:30 Cepelinų reidas: kur Vilniuje slepiasi tie tobulieji?
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2019 02 21, 18:30 Ikoniškas portugališkas pyragaitis, kurio receptą pasaulyje žino vos keletas žmonių
- 2018 02 22, 18:18 Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?
TOP 5 RECEPTAI
Tikriausiai nėra namų, kuriuose bent retsykiais prie stalo neviliotų gardus kepto viščiuko aromatas. Kuo gi gaminant šį, atrodytų, gana tradicinį patiekalą galima nustebinti? „Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas siūlo panaudoti apelsinų sviesto marinatą ir batatus. Išbandykite šį receptą iš knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga, ir patys įsitikinkite neįtikėtinais skonių atradimais. Keptas viščiukas tikrai gali būti nenuobodus!
Kerniaus Pauliukonio nuotr. SU BATATAIS KEPTAS KUKURŪZINIS VIŠČIUKAS, MARINUOTAS APELSINŲ SVIESTE (2 asm.)
Jums reikės:
1 kukurūzinio viščiuko
120 g lydyto „ghi“ sviesto (tinka ir paprastas)
2 apelsinų
gabalėlio citrinžolės
4 skiltelių česnako
2 šaukštų ryžių acto
juodųjų pipirų
250 g batatų
1–2 galvučių česnako
1 šaukštelio druskos
30 g šviežių mėtų ir kalendrų (patiekti)
Įdarui:
1 galvutės česnako
30 g šviežių kalendrų
½ žaliosios citrinos
1 citrinžolės
kelių lašų konditerinės citrinų skonio esencijos
- Viščiuką įtrinkite lydytu sviestu, ryžių actu, kapota citrinžole, trintais česnakais ir tarkuota apelsinų žievele. Užspauskite apelsinų sulčių, užberkite juodųjų pipirų ir pusę kiekio druskos.
- Į viščiuko vidų sudėkite pusiau perpjautą česnako galvutę ir citriną. Taip pat – citrinžolę ir kalendras. Įlašinkite citrinų skonio esencijos. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas, o geriausiai – per naktį.
- Į kepimo formą įdėkite viščiuką ir įtrinkite likusia druska. Šalia sudėkite pusiau perpjautas česnako galvutes. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Likus kepti 20 min., sudėkite nuluptus ir griežinėliais pjaustytus batatus.
- Viščiuką patiekti lėkštėje su keptais batatais, apibarstę šviežiais žalumynais.
Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /nenuobodus-keptas-visciukas-alfas-siulo-pasitelkti-apelsinu-sviesto-marinata-ir-batatus-receptas/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 39605 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_CACHE_CONTROL] => no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 [HTTP_REFERER] => http://vmgonline.lt/nenuobodus-keptas-visciukas-alfas-siulo-pasitelkti-apelsinu-sviesto-marinata-ir-batatus-receptas/ [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => deflate, gzip [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => WP Fastest Cache Preload Bot [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 92.62.133.128 [HTTP_X_REAL_IP] => 92.62.133.128 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550986871.871 [REQUEST_TIME] => 1550986871 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės
KOMENTARAI: