top of page

Naujoko sėkmė: išrinktas Geriausio Lietuvos virėjo titulo laimėtojas

Savaitgalį sostinėje vykusios Baltijos maisto ir gėrimų parodos „BAF 2016“ metu išrinktas geriausias šių metų Lietuvos virėjas. Juo tapo Jevgenij Volkov, šiais metais debiutavęs nacionalinėje šefų rinktinėje ir kartu su ja Lietuvai parvežęs bronzos medalį iš Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics“. Renginio metu paskelbtos ir pirmą kartą šalies istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ nugalėtojos – jomis tapo šefė Astera Tenkutienė ir barmenė Jurga Rapševičiūtė.

„Sunkiausia buvo sugalvoti, ką atiduosiu teisėjų žiuri. Tuo tarpu skonius man pavyko suderinti iš anksto bei šiek tiek improvizuojant paties konkurso metu. Tai buvo pirmas konkursas, kur dalyvavau individualiai kaip šefas – važiavau ne laimėti, o išbandyti savo jėgas, todėl skelbiant konkurso rezultatus išgirdęs savo pavardę net du kartus buvau apstulbęs“, – sako Jevgenij Volkov, kuriam be Geriausio Lietuvos virėjo titulo taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už moderniausią desertą – kriaušių skonio ledus su kepintu šokoladu ir kriaušių-sūrio rutuliuku.

Jevgenij Volkov dėlioja paskutinius deserto akcentus (Organizatorių nuotr.).


Kaip užkandį „Apvalaus stalo klubo“ virtuvei vadovaujantis šefas konkurso komisijai patiekė kobijos filė su salierų putėsiais, juodojo česnako bei žiedinių kopūstų tyre ir kalendros puta. Pagrindiniam patiekalui, kurio privalomų produktų konkurso dalyviai iš anksto nežinojo ir gavo taip vadinamojoje juodojoje dėžėje, Jevgenij gamino antieną su piurė iš batatų, juodųjų salierų ir slyvų padažu. Antrą vietą konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ iškovojo Dalius Aleksiejevas, restorano „Trinity“ šefas, trečiąją – Ignas Višinskas, restorano „Time“ šefų komandos narys, šių metų pradžioje laimėjęs Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo titulą.

Iš viso konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ varžėsi aštuoni šefai. Jų pasirodymą vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (World Association of Chefs’ Societies – WACS) A kategorijos teisėjas, Rusijos kulinarijos asociacijos viceprezidentas Alexander Prokopovich, WACS sertifikuotos B kategorijos teisėjos – Latvijos šefų asociacijos prezidentė Svetlana Riškova ir Švedijos šefų asociacijos atstovė Franciane Tartari, taip pat – Lenkijos sertifikuota konditerijos meistrė Malgorzata Weber, Austrijos atstovas, kulinarijos ekspertas Kamil Lüehn Skibinski bei Lietuvos atstovas – Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (toliau – LRVVKA) Tarybos narys, techninis teisėjas Stanislav Kizenevič.

Konkursų vertinimo komisija (Organizatorių nuotr.).

Konkursų vertinimo komisija (Organizatorių nuotr.).


Savaitgalį taip pat paskelbtos pirmą kartą Lietuvos istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ laimėtojos. Pirmąją vietą iškovojo Astera Tenkutienė, vadovaujanti restorano „Imperial By California Gourmet“ virtuvei, ir Jurga Rapševičiūtė, dirbanti restorane „Merci“. Antroji konkurso vieta atiteko šefo Daliaus Aleksiejevo ir barmeno Algirdo Mulevičiaus, trečioji – Osvaldo Mineikos ir Manto Čyžiaus duetams.

LRVVKA iniciatyva praėjusį savaitgalį vyko ir talentų konkursas „Konditeriai, įkvėpti mados“. Laimėtojos taurę ir aukso medalį laimėjo Jolanta Labul, dirbanti „Maxima LT“, aukso medaliais apdovanotos tos pačios įmonės darbuotoja Stanislava Barysienė ir „Mažosios Ragainės“ konditerė Svetlana Michnovič. Remiantis WACS vertinimo kriterijais, svarbiausia šiame konkurse – technika ir darbo sudėtingumas.

Pirmosios vietos nugalėtojos „Konditeriai, įkvėpti mados“ konkurse J. Labul darbas (Organizatorių nuotr.).

Pirmosios vietos nugalėtojos J. Labul darbas (Organizatorių nuotr.).


Konkurso „Jaunieji talentai“ laimėtoja vaikiškų tortų kategorijoje tapo ir aukso medalį iškovojo Klaipėdos turizmo mokyklos mokinė Gintarė Čeplinskienė. Konkurse „Mokinių-virėjų komanda 2016“ nugalėjo tos pačios mokyklos auklėtiniai Simona Leonauskaitė ir Rokas Ragauskas, gaminę pagrindinį patiekalą su dorada bei desertą su kriauše ir ruduoju cukrumi. Konkurso „Geriausias mokinys-virėjas su specialiais ugdymosi poreikiais 2016“ nugalėtoja paskelbta Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro mokinė Greta Jonaitytė.

Konkurso „Jaunieji talentai“ laimėtojos vaikiškų tortų kategorijoje G. Čeplinskienės darbas (Organizatorių nuotr.).

Konkurso „Jaunieji talentai“ laimėtojos vaikiškų tortų kategorijoje G. Čeplinskienės darbas (Organizatorių nuotr.).


Naujausi įrašai

bottom of page