top of page

Naujojo meniu pristatymo vakarą „Trinity“ restoranas kvepėjo lietuviško daržo gėrybėmis

Ketvirtadienio vakarą svečius į „Trinity“ restoraną degustacinei puotai sukvietęs Dalius Aleksiejevas surengė šventę, kuri buvo puiki įžanga į šventinį Joninių savaitgalį.

Tik atvykus į restoraną, buvome pakviesti lipti ne į antrojo aukšto restoraną, bet pirmiausia aplankyti barą, kuriame tvyro lengva, draugiška atmosfera. „Trinity“ barmenai, kaip tikri profesionalai, pasakoja linksmas gyvenimiškas istorijas, išklauso savo klientų ir tuo pačiu metu plaka pageidaujamus kokteilius. Tiesa, atvykusiems į degustaciją buvo pasiūlytas ypatingas kokteilis su tris paras alkoholyje mirkytais pomidorais, papuoštas mocarela bei saldžiu saulėje džiovintu pomidoru. Tai buvo pirma užuomina apie visame meniu besitęsiančią natą – pomidorus. Gaivus, gal kiek kartokas, kokteilis labai patiko tiems, kuriems saldūs gėrimai ne prie širdies. Kadangi diena pasitaikė tvanki, kokteilis atgaivino ir nuteikė sočiai vakarienei.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Pakilus į antrąjį aukštą šurmulio girdėjosi mažiau, tačiau kvepėjo kur kas skaniau. Kvepėjo ne kas kitas, o lietuviška juoda duona, kepta pačiame „Trinity“ restorane. Pomidorų tema buvo pratęsta, duona buvo patiekta su pomidorų sviestu. Patiekimo interpretacija nustebino: pomidorų sviestas pūpsojo tarsi vyšniniai pomidoriukai, jie buvo sujungti tikromis, kvepiančiomis pomidorų šakelėmis. Vasara močiutės kaime su juoda duona ir pomidorais ant sumuštinių buvo ranka pasiekiama.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Trečias dalykas, kurį išvydome ant savo stalo, buvo nedideli sumuštinukai su čiabatos duonele, trintų slyvų koše, ančių kepenėlių torchon, obuolio gabalėliu ir rūgštynės lapeliu papuošimui. Po dailaus sumuštinuko sekė lietuviška ramen interpretacija su bulvių makaronais, daržovėmis, pušyse marinuotu kiaušiniu ir vištienos sultiniu, tiesa, ganėtinai sūriu, bet išties sodriu. Vieno kąsnio sumuštinukas ir ramen buvo tarsi pertrauka tarp pomidoriškų patiekalų.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Pertraukos reikėjo, mat antrasis patiekalas, kurį žinojome pagal iš anksto pateiktą meniu, buvo „burrata, kuri norėjo tapti pomidoru“ arba pomidorų ir buratos sūrio salotos su gaspacho traškučiais, pesto padažu, alyvuogių trupiniais ir duonele. „Daliau, kodėl pomidorai?“ – paklausėme. „O kodėl ne? Juk pomidorai lygu vasara!“ – šūktelėjo prabėgdamas šefas, kuris tarsi vijurkas sukiojosi po visą restorano salę, pristatinėdamas savo šedevrus susirinkusiems svečiams. Tiesa, tie pomidorai visai neatsibodo ir buvo net šiek tiek gaila, kad su šiuo patiekalu jie ir baigėsi.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Užkandžių serija, nuo kurios spėjome jau gerokai pasisotinti, baigėsi. Atėjo eilė karštiesiems patiekalams. Pirmasis – kiaulienos papilvė su žiediniais kopūstais, jų piurė, burokėliais, baravyko gabalėliu ir aštria karamele – jau buvo tapęs žvaigžde „Gastro 2017“ renginio metu. Su šiuo patiekalu „Trinity“ laimėjo pirmąją vietą bendroje lentelėje vertinant patiekalo išvaizdą, aptarnavimą, restorano aplinką ir tai, kad restorane būtų apsilankyta dar kartą. Paragavome patiekalo dar kartą: niekas nepasikeitė, lygiai taip pat gerai, kaip ir prieš keletą mėnesių.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Tarp dviejų patiekalų turėjome ir lengvą pertrauką: šaukštelyje serviruotą antienos gabalėlį su saldžiu abrikosų kuskusu bei trumų majonezu. Užkandis dingo taip greitai, kad net nespėjome jo nufotografuoti. Tačiau šios nuotraukos trūkumą atperka jautienos didkepsnio „Wellington“ nuotrauka. Didkepsnis tarsi koks modelis, besimaudantis padaže, pūpsojo viename lėkštės šone, o kitame buvo ta „Wellington“ didkepsniui priklausanti tešlos dalis papuošta zoodles (tai trumpinys angliško pavadinimo zucchini noodles, liet. cukinijų makaronai), mažytėmis apvaliomis bulvytėmis ir porais. Minkšta mėsa tarsi tirpo burnoje, o traškus tešlos paplotėlis, pamirkytas padaže, idealiai įsipaišė į visą patiekalo kompoziciją.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Soti vakarienė baigėsi, atėjo metas desertams. Jie buvo net du. Pirmasis – jogurtinis šerbetas su mangų kremu ir liofilizuotais vaisiais, vėlgi, dingo net nenufotografuotas. Tačiau jo nuotraukos net ir nereikia, mat tai buvo įžanga į kur kas rimtesnį desertą. Pirmiausia gavome digestyvą – ryškų, gaivinantį ir kiek kartoką rožinį kokteilį. Desertas buvo itin lietuviškas burokėlių sūrio pyragas, tiksliau, burokėlių želė, susukta tarsi „cannelloni“ makaronas, įdaryta „Filadelfijos“ sūreliu. Šalia pūpsojo juodųjų serbentų šerbetas su karamelizuotu kukurūzo spragėsiu. Visa tai buvo patiekta ant sausainio trupinių ir papuošta rūgštynės lapeliu.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Tiesa, baigę vakarieniauti supratome, kad visai ne pomidorai buvo degustacijos tema, o ta visuose patiekaluose figūruojanti rūgštynė. Lapelis simbolizavo lietuviškumą net ir prabangiausiuose patiekaluose.

Degustacinės vakarienės kaina – 55 Eur.

Restoranas „Trinity“: Vilniaus g. 30

„Facebook“ paskyra ČIA

Darbo laikas: I 11.00–22.00; II–III 11.00–24.00; IV 11.00–03.00; V 11.00–05.00; VI 12.00–05.00; VII 12.00–22.00

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos bei visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page