naujienos Naujienos

Nauja vieta ispaniškų užkandžių „tapas“ gerbėjams. Sužinokite pirmieji, kur yra ši vieta!

Auksė Podolskytė, 2018-03-10, 7:50


Kai penktadienio vakarą vykome į restoraną „Žuvinė“, tikėjomės pamatyti atnaujintą „fish food“ salę. Tiek informacijos buvo mūsų kvietime. Visai nenumanėme, kad Rotušės pastate esančiame žuvies ir jūrų gėrybių restorane išvysime ispaniškus užkandžius „tapas“. Staigmena!

Kalbą rėžė savininkė Rūta Sakalauskienė. Valerijos Stonytės nuotr.
Patiekalus ir komandą pristatė restorano savininkė Rūta Sakalauskienė. Valerijos Stonytės nuotr.

Restoranų Vilniuje ir Palangoje „Žuvinė“ savininkė Rūta Sakalauskienė atskleidė, kad salę atnaujinti norėjo jau seniai: „Jau 6-erius metus esame čia, tačiau ši salė atrodė tarsi neužbaigta, be paskirties. Galiausiai susikaupiau, pasiryžau ir ją pakeičiau, nors kaip ji tiksliai turėjo atrodyti, nežinojau.“

Kaip teigė vakaro šeimininkė, atnaujintoji erdvė, kurios interjere atsikartoja žvynų motyvas, skirta susitikimams su draugais išgerti vyno ar kavos ir, žinoma, mėgautis ispaniškais užkandžiais.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

„Ispanijoje su šeima praleidome 2 mėnesius. Neturėjau daug veiklos, todėl ėjau į restoranus ir ragavau. Tai, ką valgiau, man nelabai patiko. Tačiau vieną vakarą susipažinau su šefu Luisu Salinero, turinčiu 2 restoranus – „El Txoko“ Malagoje, kitą – Marbeloje. Šefas – Ispanijos šefų rinktinės narys, apdovanotas medaliais. Susipažinusi su jo filosofija ir kuriamais patiekalais, pamačiusi, kaip jis dirba, supratau, kad noriu su juo bendradarbiauti“, – apie vienos vakarienės metu įvykusią pažintį pasakojo ji.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Į Ispaniją atvykus „Žuvinės“ šefui A. Gurevičiui, trijulė pradėjo dirbti. Ispanijoje restorano šeimininkė sakė supratusi, kas yra ispaniškos „tapos“: „Tai nėra batono riekė su pomidoru, o lygiai toks pat patiekalas – skanus, apgalvotas, su įvairiais ingredientais, turintis daug skonių – bet pateiktas mažoje porcijoje. Jei patiko paragautas užkandis, tuomet galima užsisakyti 3–4 tokius pat.“

Valerijos Stonytės nuotr.
Traški balta duonelė su ungurio paštetu ir pomidorais (1,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Pirminis bendro darbo variantas – apie 13 „tapų“ versijų – buvo pristatytas renginio svečiams. Anot vakaro valgiaraščio, užkandžiuose susipynė ispaniška tradicija ir lietuviškas išpildymas.

Valerijos Stonytės nuotr.
Traški balta duonelė su Matjes silkės filė ir baklažanų čatniu (1,5o Eur). Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Traški balta duonelė su oto filė ir svogūnų džemu (1,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Tapas kainos – 1,50-4,50 Eur. Dienos tapas rinkinys – 6 Eur. L. Salinero sukurti užkandžiai pažymėti specialiai. Tai – druskoje keptos bulvės su pesto padažu (3 Eur), foie gras ant prancūziško skrebučio su obuoliais ir razinomis (4,50 Eur) ir jautienos karpačas su foie gras drožlėmis (4,50 Eur).

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Adresas: Didžioji 31, Vilnius

Darbo laikas. Pirm.-Šešt. 11:00–00:00, Sekm. 11:00–22:00

Restorano „Žuvinė“ „Facebook“ paskyra ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: