naujienos Naujienos

Specialus VMG tyrimas: kur mieste pavalgyti naktį, jei nesinori kebabo

Auksė Podolskytė, 2018-03-22, 15:22


Kur mieste pavalgyti naktį, jei nesinori valgyti kebabo? Gyvybiškai svarbus klausimas visiems, šokti mėgstantiems ar kitaip naktį laiką leidžiantiems vilniečiams. Arba tiesiog tada, kai norisi pavalgyti, o maistą į namus užsisakyti per vėlu… Metame gelbėjimosi ratą (tikėdamiesi, kad nuo naktinio maisto jums toks neužaugs) – platų sąrašą, apimantį ir tradicinę lietuvišką virtuvę, ir madingą gatvės maistą. Išsisaugokite ir lėkite į miestą ramia širdimi!

„Amatininkų užeigos“ cepelinai (6,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

„Amatininkų užeiga“ (Didžioji g. 19, Vilnius)

Anot užeigos direktorės Birutės Marozaitės, naktiniai valgytojai – tiek vietiniai, tiek svečiai iš užsienio – čia dažniausiai užsisako cepelinus (6,50 Eur) ir barščius (3 Eur). Lietuviai čia užsuka naktipiečių, jau apsilankę vakarėlyje ar klube. Dalis užsienio svečių užsuka, nes į Vilnių atvyksta vėlai vakare, kiti – sukirsti ankstyvų pusryčių prieš išvykimą.

„Publika, jei kalbant apie naktį, yra gana įvairi. Lankosi tiek užsieniečiai, tiek lietuviai. Užsieniečiai, ypač vyresnio amžiaus, kuriems naktiniai klubai nėra įdomūs, mielai leidžia laiką pas mus. Čia jie gali ir atsigerti, ir pabendrauti tiek tarpusavyje, tiek ir su kitais užsieniečiais, kurie, pavyzdžiui, yra atvykę darbo reikalais ir leidžia vakarą vieni. Labai nemažai žmonių iš viso pasaulio užmezga pažintis būtent pas mus“, – komentavo direktorė.

Darbo laikas. Sekm. –Ketv. 11:00–03:00, Penkt–Šešt. 11:00–05:00.

„Cozy“ naminės duonos sumuštiniai su plėšyta kiauliena, sūriu, žaliaisiais ankštpipiriais ir svogūnais (5,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

„Cozy“ (Dominikonų g. 10, Vilnius)

Kavinės atstovė Milda Marčiukaitytė įvardijo tris populiariausius „Cozy“ nakties patiekalus: naminės duonos sumuštiniai su plėšyta kiauliena, sūriu, žaliaisiais ankštpipiriais ir svogūnais (5,50 Eur), lėtai kepti jaučio žandai, patiekiami su bulvių koše, šparaginėmis pupelėmis ir raudonojo vyno padažu (9,50 Eur) ir indiškas vištienos karis „Tikka masala“ su ryžiais, papadumu ir kalendromis (7,50 Eur).

„Cozy“ lėtai kepti jaučio žandai, patiekiami su bulvių koše, šparaginėmis pupelėmis ir raudonojo vyno padažu (9,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Kalbiname padavėjas Mortą ir Renatą. Pirmoji pasakoja, kad dažniausiai klientai ateina po vakarėlio yra išbadėję ir visi vienu metu prašo sumuštinių.

Viena rusų pora neseniai atėję įtikinėjo, kad grįžo dėl patiekalo тёщин язык, nes žiauriai geras. Mes atsakėme, kad tokio neturime. Jie nenusileido, sakė, tikrai tas. Pasirodo, kad tai jaučio žandai!“, – prisiminė Renata.

Darbo laikas. Sekm.–Ketv. 08:30–02:00, Penkt. –Šešt. 08:30–03:00 (virtuvė dirba kasdien iki 02:00).

„Cozy“ indiškas vištienos karis „Tikka masala“ su ryžiais, papadumu ir kalendromis (7,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

„Meat Lovers Pub“ (Šv. Ignoto g. 14)

Vienas populiariausių patiekalų yra Lovers burgeris, t. y. klasikinis jautienos „burgeris“, taip pat klientai labai mėgsta mini BBQ šonkauliukus. Norintys smarkiau užvalgyti užsisako boneless viščiuką– atsakė Giedrė iš mėsos mylėtojų pabo.

Darbo laikas. Pirm.–Penkt. 11:30–00:00, Šešt. 12:00–00:00, Sekm. 12:00–20:00.

„Meat Lovers Pub“ boneless viščiukas (9,50 Eur). „Meat Lovers Pub“ nuotr.
„In Vino“ (Aušros Vartų g. 7, Vilnius)

Darbo laikas. Sekm. –Ketv. 16:00–02:00, Penkt.–Šešt. 16:00–04:00 (virtuvė penktadieniais dirba iki 02:00, šeštadieniais – 01:00).

„Zatar falafel & hummus“ falafeliai lėkštėje su kuskuso salotomis (5,80 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Vegetariško maisto bistro „Zatar falafel & hummus“ (Vokiečių g. 9, Vilnius)

Vien iš pavadinimo aišku, kad į Vokiečių gatvės užkandinę naktinėtojai traukia Artimųjų Rytų greitojo maisto kozirių – falafelių ir humuso. Mus pasitikęs užkandinės vadovas tikino, kad svečiai labiausiai pamėgę falafelius lėkštėje su kuskuso salotomis (5,80 Eur) ir tortiliją su marinuotomis daržovėmis (4,95 Eur).

Darbo laikas. Sekm. –Treč. 10:00–23:00, Ketv. 10:00–03:00, Penkt. –Šešt. 10:00–05:00.

„Zatar falafel & hummus“ tortilija su marinuotomis daržovėmis (4,95 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

„Pizzaland“ (Trakų g. 4)

Darbo laikas. Pirm. –Ketv. 11:00–23:00, Penkt.–Šešt. 11:00–05:00, Sekm. 11:00–23:00.

„Leyla“ falafelių lėkštė (6,20 Eur). Falafeliai patiekiami su humusu, libanietiška duona, salotomis ir padažu. Valerijos Stonytės nuotr.

Libanietiškos virtuvės restoranas „Leyla“ (Liejyklos g. 1, Vilnius)

Darbo laikas. Pirm. –Treč. 12:00–22:00, Ketv. 12:00–23:00, Penkt–Šešt. 12:00–07:00, Sekm. 12:00-21:00.

„Craft&Draft“ mėsainis su bolivinės balandos ir daržovių maltinuku (5 Eur). Patiekiamas su sezoninėmis daržovėmis ir bulvytėmis. Valerijos Stonytės nuotr.

Brewpub tipo baras „Craft&Draft“ (Gedimino pr. 5, Vilnius)

Baro vadovė Kornelija sako, kad populiariausi čia vegetariški mėsainiai – su bolivinės balandos ir daržovių maltinuku (5 Eur) ir halumiu (8,50 Eur). Visavalgiai renkasi kiaulienos šonkauliukus su BBQ padažu (10 Eur).

Darbo laikas. Antr.–Treč. 16:00–23:00, Ketv. 16:00–23:00, Penkt. 16:00–03:00, Šešt.v15:00–03:00, Sekm. 14:00–22:00 (darbo laikas priklauso nuo sezono; virtuvė penktadienį ir šeštadienį dirba iki 01:00).

„Craft&Draft“ kiaulienos šonkauliukai, glazūruoti BBQ padažu ir patiekiami su sezoninėmis daržovėmis ir bulvytėmis (10 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

„Niño“ (Šv. Ignoto 16, Vilnius)

Darbo laikas. Penk.–Šešt. 19:00–03:00 (virtuvė dirba iki 02:00).

„Karvės ir viščiuko“ (arba „Elfos“) vegetariška sinchronizada su 3 čederio sūriais ir žolelėmis (3,50 Eur). Tai yra praktiškai tas pats, kas kesadija, tačiau ją sudaro 2 tortilijos. Valerijos Stonytės nuotr.

„Elfa GastroBar“ (Švitrigailos g. 29, Vilnius)

Elektrotechnikos fabriko patalpose veikia tuo pačiu vardu pavadintas baras, kuriame glaudžiasi užkandinė linksmu pavadinimu „Karvė ir viščiukas“. Esmė čia mėsoje. Net bulvyčių nerasite.

„Karvės ir viščiuko“ (arba „Elfos“) Teksaso stiliaus plėšytos jautienos krūtininis mėsainis (5,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Tiesiog privalome pacituoti rinkodaros vadybininkę Deimantę Žigytę (alkani supras): „Išvykose galime padaryti 4 burgerius per 4 minutes. Esame jais pamatinę 480 žmonių per 45 minutes“. Kažin, ar „McDonald‘s“ greičiau? „Karvėje ir viščiuke“ veiksmas vyksta šiek tiek lėčiau, nes čia jie neturi dujinės viryklės (orkaitės irgi), tačiau skambinkite ir užsisakykite – burgeris bus po 5 minučių!

Bare „Elfa“ svečiai nemokamai vaišinami rūkyta jaučio širdimi ir liežuviu. Valerijos Stonytės nuotr.

Darbo laikas. Pirm.-Ketv., Šešt. 17:00-22:00, Penkt. 11:00-00:00 (D. Žigytė sake, kad darbi laikas priklauso nuo „Lofto“ renginių: „Įprastai dirbame iki 11 ar 12 valandos nakties, tačiau dažnai būna, kad ir visą naktį“).

„Karvės ir viščiuko“ (arba „Elfos“) kesadilija su aštria Jamaikos jerk vištiena (4,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.

Viskio baras „King&Mouse“ (Trakų g. 2, Vilnius)

Baro savininkas Šarūnas Karalius pasakojo, kad populiariausias patiekalas naktį – Cezario salotos (su vištiena – 6,50 Eur). Tikriausiai po mūsų reido jis atsargiai rinkosi žodžius: „Gamindami Cezario salotas laikomės klasikinio recepto, tad naudojame tik Romaniškas salotas. Į padažą negailime ančiuvių, o krutonus patys skrudiname svieste su česnakais. Ir jokių pomidorų!“.

Jis sakė, kad užsisakomų salotų kiekis įvairus, tačiau kartais per valandą patiekiama 10 ar daugiau porcijų. Barui, anot savininko, tai nemažas iššūkis.

Darbo laikas. Antr.–Treč. 17:00–01:00, Ketv. 17:00–02:00, Penkt.–Šešt. 17:00–04:00 (virtuvė šiomis dienomis dirba iki 2 val. nakties).


KOMENTARAI:

  • M : 2018 03 27 - 20:08

    Meatballs iki 3 penkt.


IŠBANDYKITE: