vilniaus-gastronomijos-savaite

„Mykolo 4“: buržuazinė skonių oazė

Ieva Virpilaitytė, 2016-11-02, 7:55


Vilniaus senamiestyje įsikūrusį restoraną „Mykolo 4“ rasti ne taip lengva, nebent esate tikras vilnietis, žinantis kiekvieną miesto kampelį. Ne veltui šio restorano virtuvė vadinama autentiška, vilnietiška ir buržuazine. Nors tai – ir lietuviškų patiekalų restoranas, jame nei cepelinų, nei šaltibarščių neparagausite. „Mykolo 4“ restorano tikslas – perteikti Lietuvos bajorų valgytą maistą, o tai toli gražu nebuvo vien bulvės ar kefyras: turtingi vilniečiai galėjo samdytis prancūzų šefus, valgyti aukščiausios kokybės produktus, ir ne tik tuos, kurie buvo užauginti jų žemėse, bet ir importinius. Tad „Mykolo 4“ restoranas kiekvieną lietuvišką patiekalą pateikia kitaip. Pavyzdžiui, vietoje tradicinių barščių čia galite paragauti trintos burokėlių sriubos su ožkos sūrio putėsiais ir žalumynais. Lietuviška, tačiau kvepia neapsakoma prabanga!

20 Eur galėsite pasijausti lyg tikri XIX amžiaus bajorai, nes „Mykolo 4“ šefas Laimonas Verbickas Vilniaus gastronomijos savaitei paruošė tikrai nemenkas vaišes.

Šakninių daržovių salotos su juodos duonos trupiniais

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Elnienos nugarinė su morkų piurė ir marsala vyno padažu

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Moliūgų panakota su cinamono padažu ir aguonų-migdolų traškuma

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

„Mykolo 4“ adresas: Šv. Mykolo g. 4

Darbo laikas:
I–IV – 11–22:30 val.
V – 11–23 val.
VI – 12–23 val.
VII – 12–21 val.

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK

Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.

Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!


KOMENTARAI:

  • Erika Bechter : 2016 11 09 - 10:32

    Labai skanu !Labai patiko! Virejas turi gera skoni.Labai aciu.:)

  • Domas : 2016 11 02 - 21:02

    Ir uz tai 20 eur? nu nu


IŠBANDYKITE:


No items found