top of page

Moliūginis sekmadienis: bandelės su cinamonu, kurias suvalgysite akimirksniu


Gardžios cinamonu kvepiančios bandelės labai tinka savaitgalio pasilepinimui. O kad jau rudens gėrybių gausa ant stalo vis didesnė, ją pasitelkti galima ir kepiniams. Ar esate bandeles gardinę moliūgų tyre? Išbandykite ir įsitikinsite – skonis nepriekaištingas! O viską vainikuos citrininio glajaus nata.


Moliūginės bandelės su cinamonu (8-10 asmenims)

Jums reikės:

20 g šviežių mielių

100 ml moliūgų tyrės

80 ml vandens

100 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus

100 g ištirpinto sviesto

2 kiaušiniai

500 g miltų

Žiupsnelis druskos


Bandelėms suformuoti:

120 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

1 šaukštelis cinamono

½ šaukštelio kardamono

1 labai prinokęs bananas

150 ml moliūgų tyrės

Kiaušinio patepti


Glajui:   

100 g DANSUKKER cukraus miltelių

1 šaukštas citrinos sulčių

  1. Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite vandenį, gerai išmaišykite. Įberkite 1 šaukštą miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

  2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

  3. Tešlą dėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.

  4. Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą aukštais kraštais, patepkite ją maždaug 40 g sviesto ir pabarstykite 40 g DANSUKKER cukraus su cinamonu.

  5. Bananą sutrinkite kartu su moliūgų tyre. DANSUKKER cukranendrių cukrų „Demerara“ sumaišykite su cinamonu ir kardamonu.

  6. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu, moliūgų ir bananų tyre, gausiai pabarstykite DANSUKKER cukrumi su cinamonu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite nedidelėmis bandelėmis ir sudėkite jas į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite viršų kiaušinio plakiniu.

  7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Dar karštas bandeles pašlakstykite glajumi.

  8. Glajui persijokite DANSUKKER cukraus miltelius ir sumaišykite su citrinos sultimis.

Naujausi įrašai

bottom of page