patarimai

Modernios stalo serviravimo idėjos, kurioms negalėsite atsispirti

Agnė Pačekajė, 2017-03-16, 18:30


Klientų elgsena, maisto kultūra, laikai ir valgymo įpročiai nuolatos keičiasi. Tapkite pokyčių dalimi ir pasisemkite aštrių, progresyvių idėjų, kaip serviruoti stalą, derindami universalius „iittala“ indus.

VISKAS IŠ NAUJO

Šiuo metu „iittala“ vyksta TABLE RESET kampanija, kurios pagrindinė idėja – stalo serviravimo atnaujinimas, prisitaikant prie valgymo įpročių ir maisto kultūros pokyčių, kad valgymas, kaip vienas didžiausių kasdienių gyvenimo malonumų, taptų dar didesniu džiaugsmu. Nuo ko prasideda šis malonumas? Nuo stalo dengimo ceremonijos, kuomet, užuosdami orkaitėje čirškančio kepsnio skleidžiamus kvapus, puošiame aplinką. Aplinką, kurioje netrukus klegės didelis draugų ir šeimos narių būrys. Tegul jie išvysta ne tą pačią staltiesę ar vienodai išdėliotas tas pačias lėkštes, bet naują, modernų meno šedevrą, kuris gimsta derinant skirtinas medžiagas, spalvas, raštus, indų rūšis. Juk stalo serviravimas – ne tik dalis vaišinimo ir maitinimosi kultūros, bet ir būdas transformuoti interjerą, sukurti kitokią valgomojo nuotaiką.

IITTALA nuotr.

GRAŽI KASDIENYBĖ
Maistas – neatsiejama mūsų kasdienybės dalis. Pusryčiaudami planuojame, kokius kalnus nuversime, vakarieniaudami su šeimos nariais dalijamės dienos potyriais ir atradimais. Tai atrodo lyg paprastas ir neišskirtinis ritualas, bet iš tiesų jis turi didelę reikšmę šeimos gerovei. Daugybė mokslinių tyrimų įrodė, kad laikas, praleistas kartu valgant kad ir pačius paprasčiausius patiekalus, mažina stresą ir stiprina šeimos narių santykius.

IITTALA nuotr.

Tačiau net valgant įprastus kasdienius patiekalus, stalas neprivalo būti neįdomus. Paįvairinkite savo dienos maitinimosi ritualus mėgstamos spalvos akcentais, naujais indais, kuriuose net daugelį metų pagal tą patį receptą ruošiama sriuba taps keliskart skanesnė. Tam idealiai tiks įstabaus grožio ir funkcionalumo „iittala“ Issey Miyake kolekcija arba išraiškingosios „Teema“ kolekcijos lėkštės. Niekas juk neuždraus net rytines sultis gerti nebe iš stiklinės, o iš šampano taurės. Juk šventę kuriame patys.

IITTALA nuotr.

PERMATOMA BURBULŲ KARALYSTĖ
Net jei nėra konkrečios progos, draugai visada laukiami, todėl pats metas juos pakviesti vakarienės. Vos jiems užsukus, namuose gims šventinė nuotaika, kurią dar labiau sustiprins elegantiškosios, burbuliukais padengtos „Kastelhemi“ lėkštės, idealiai tinkančios vakarienėms prie žvakių šviesos ir gebančios net klasikinius patiekalus patiekti moderniai. Nepamirškite stalo serviravimo finalo: gėlių ar elegantiškų servetėlių. Vakarienė paruošta!

IITTALA nuotr.

TRUMPA PERTRAUKĖLĖ
Daugelis kasdienių problemų gali būti paprastai išspręstos tiesiog prisėdus išgerti puodelio kavos ar arbatos. Pertrauka, kurios metu su kolegomis dalijatės jums aktualiais klausimais, gurkšnojant mėgstamą gėrimą atpalaiduoja, suteikia energijos smegenims.

IITTALA nuotr.

Idėjos, apdovanojus save kavos pertraukėle, tampa aiškesnės, o jūs įgaunate naujų jėgų eiti pirmyn. Beje, arbatos gėrimo ceremonijai net nereikia stalo – numeskite ant grindų keletą pagalvėlių, pasidėkite virdulį, išrikiuokite mylimiausius puodelius (pavyzdžiui, „Sarjaton“) – ir stilingas jaukumas garantuotas.

IITTALA nuotr.

LAISVALAIKIO PRIEŠPIEČIAI
Priešpiečiai, arba brunchas, – neformalus būdas, leisiantis suderinti ir draugų, ir šeimos interesus, visus sujungiant bendram tikslui. Pusryčių ir pietų derinys leidžia ne tik paragauti begalės rūšių užkandžių (nuo pikantiškų iki saldžių), bet kartu suteikia galimybę išbandyti dešimtis stalo serviravimo variacijų. Apskritai, švediškas stalas visada veikia atpalaiduojančiai, leidžia nevaržomai bendrauti, vaišintis ir improvizuoti visomis prasmėmis. Tik reikia įsitikinti, ar užteks indų (pavyzdžiui, „iittala“ klientų jau pamėgtų „Taika“) ir maisto, nes draugų kompanijoje apetitas kyla kaip ant mielių!

Šiuos ir kitus „iittala“ gaminius galite įsigyti ginalasinterjeras.lt


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: